Skalldyrsmix

Lett rett som kan brukast til mykje til dømes til pålegg, salat og ventar du gjestar er den flott som forrett.

B50673 F1060 B4 C679 F501 C313 B1 FF460
Lett 30 min
Kan innhalde: Skalldyr
Ingrediensar
Antal porsjonar
Reker/krepsehalar
Paprika raud/gul
Brokkoli
Rødløk
Fenikkel
Olivenolje
Sitronpepar
Dill
Sitron/sitronsaft
Gulrot (ei lita)
Lime
Framgangsmåte
  1. Veg opp rekene/krepsehalane. 
  2. La skalldyra renne av i eit dørslag.
  3. Kutt brokkoli opp i små bukettar, bruk gjerne stilken.
  4. Kok opp litt vatn og forvell brokkolien raskt (3 min.)
  5. Avkjøl heilt og renn av brokkolien før du har den i mixen.
  6. Finkutt alle grønnsaker.
  7. Bland saman olje, sitronsaft, salt, dill og sitronpepar. Bruk eit litermål eller bolle og pisk lett saman med ein gaffel.
  8. Tøm dressingen over skalldyrsmixen og vend saman. 
  9. La stå og trekke i kjøleskåp.
  10. Pynt med lime o.l før servering.
Her kan du putte inn grønnsaker du likar og ta ut dei du ikkje likar. Fennikel er ein grønnsak som passar godt til sjømat, men ikkje alle er så begeistra for den. Kanskje du kan prøve med mango og chili i? Lag deg skalldyrsmix i grov tacolefse ein lun sommarkveld. Godt med avocado til i skiver eller mosa. Husk at om du gjer endringar så vil ikkje næringsberekninga stemme.
Næringsinnhald
PR. 100g
Energi kJ/kcal 4g
Fett 0,6g
-derav metta fett 3,5g
Karbohydrat 2,7g
-derav sukkerartar 1,8g
Kostfiber 7,4g
Protein 1g
Salt 0g
Tilsett sukker