Kjøleskåpsgraut med havregryn

Eit godt alternativ til brødskiva. Har ein lite tid om morgonen, så er dette kjekt å ha i kjøleskåpa. Dersom ein finn ein variant som borna likar, er dette òg ein god lunsj i barnehage, på skule eller som niste på tur.

674362537 C1 C45238494 D04574 CA2 DE4
Lett 30 min
Kan innhalde: Gluten, Melk
Ingrediensar
Antal porsjonar
Lettmjølk 0,5%
Havregryn (ved behov bytt ut med glutenfrie)
Yoghurt naturell eller 0% vanilje yoghurt
Chiafrø
Kanel
Framgangsmåte
  1. Bland og rør godt saman.
  2. Legg over lokk og sett i kjøleskåpet.
  3. Spe med litt meir melk om grauten er tjukk.
  4. Tilsett smak no, eller ved servering.
  5. Legg på topping ved servering.
Topping: müsli, blåbær, bringebær, kokosflak, linfrø, solsikkekjerner, rosiner, nøtter, banan, mango, kiwi, fiken, dadlar osv. Mykje godt å ha oppå. Det er enkelt å lage laktose-, melkefrie, eller glutenfrie variantar. Godt å blande i mager cottage cheese for meir protein. Ein kan bruke mager kesam om ein er mest glad i naturell smak.
Næringsinnhald
PR. 100g
Energi kJ/kcal 3,6 g
Fett 0,6g
-derav metta fett 11,7g
Karbohydrat 4g
-derav sukkerartar 0g
Tilsett sukker 5g
Kostfiber 6,3g
Protein 0,1g
Salt