Graskarsuppe
Ei fyldig og god suppe som er verdt å prøve.
Lett
40 min
Ingrediensar
Antal porsjonar
Graskar
Grønsaksbuljong
Vatn
Gul løk (liten, ca 200 g)
Salt
Finhakket rød chili
Sitronsaft
Røde linser (tørka)
Framgangsmåte
- Kutt graskar i terningar, ta av nokre av terningane som du kan bruke til garnityr.
- Skyll linsene godt i kaldt vatn, bruk ein sil til dette.
- Ha vatn, graskar, buljong, løk og linser i ei kasserolle. Kok opp.
- Tilset chili etter smak (bruk evt. vanlig malen pepar om du vil det).
- Smak til med salt, sitron og evt. meir buljong.
- Når graskaret er mørt, linsene og løken mjuke kjøyrer du alt saman med stavmiksar (el. foodprosessor).
- Graskarterningane du tok av til garnityr bakar du i steikomnen på bakepapir med bittelitt olje, salt & pepar (spisskummin er godt til). Du kan og riste/tørke graskarkjernene og strø over.
- Bak i omnen på 180 i 8-10 minutt. Legg på toppen av suppa ved servering.
- Om du vil ha noko ekstra "krønsj" i suppa er det godt å riste litt grønnkål og ha som topping. (Sjå oppskrift under snacks).
Næringsinnhald
PR. 100g
Energi kJ/kcal 155/37
Fett 0,22 g
-derav metta fett 0,07 g
Karbohydrat 6,2 g
-derav sukkerartar 2,7 g
Kostfiber 2 g
Protein 1,6 g
Salt 0,5 g
Tilsett sukker 0,03 g