Fiskesuppe

Smakfull, god suppe til lunsj eller ein rask middag. Dette er eit godt alternativ til 1 av 3 anbefalte fiskemåltid i ei veke.

76 E0140674 DD4 CEA9 EDE381124 B96657
Lett 40 min
Kan innhalde: Melk - Fisk
Ingrediensar
Antal porsjonar
Gulrot
Vatn
Lettmelk
Maizenna
Laks
Torsk ( eller anna kvit fisk)
Frosne erter
Kaffifløyte
Mineralsalt (seltin)
Pepar
Grasløk
Fiskebuljong
Framgangsmåte
  1. Kok opp buljong.
  2. Ha i gulrotbitane og la koke i 3-4 minutt.
  3. Rør ut maizennaen i kald lettmjølk.
  4. Tøm maizenna blandinga i buljongen , rør heile tida.
  5. La småkoke i 5 min.
  6. Senk temperaturen og legg i fiskebitane og ertra.
  7. La suppa trekke i 5.min.
  8. Rør inn kaffifløyten - smak til med salt og pepar.
  9. Dryss over grasløk før servering (frisk eller tørka)

    Server med grove rundstykker. 
Denne suppa er lett å gjere melkefri og "eksotisk". Bytt ut melka og fløyten med kokosmelk, eller du kan bruke raps/kokos fløyte istadenfor kaffifløyte. Kan gjerne bruke andre urter som dill, karri, gurkemeie, koriander. Og til grønsakene i suppa, så kan du bruke det du har, paprika og purre gir god smak, fennikel passar godt til fisk. Prøv deg fram, dette vert godt !
Næringsinnhald
PR. 100g
Energi kJ/kcal 2,7g
Fett 0,73g
-derav metta fett 2,7g
Karbohydrat 1,7g
-derav sukkerartar 1g
Kostfiber 6,2g
Protein 0,6g
Salt 0,02g
Tilsett sukker