Vanilje pannacotta

Ein variant av ein god klassisk dessert. Rask og enkel å lage. Her kjem vaniljepanacotta oppskrift, nok til to små eller eit litt større glas.

Doc 1713 7
Lett 15 min
Kan innhalde: Melk.
Ingrediensar
Antal porsjonar
Lettmelk 0,5 % fett
Vaniljeessens
Gelatin
Sukrin
Framgangsmåte
  1. Legg gelatinplatene i bløyt i kaldt vatn i ca 5 minutt.
  2. Varm opp melk i en liten kasserolle, treng ikkje koke opp.
  3. Ha i vanilje og sukrin. Smak til.
  4. Vri lett gelatinplatene fri for vatn og rør dei inn, sett til avkjøling.
  5. Når blandinga er avkjølt, ha i fine glas eller skål. Sett i kjøleskåpa.

    Server med oppdelt bær/frukt eller ein god raudsaus.
Her har vi brukt vaniljeessens, vanlig kjøpt på dagligvare butikk. For ein rikare vaniljesmak kan ein bruke vaniljestang eller vanilje sukker av litt god kvalitet (Jacobs eller Helios t.d.).
Næringsinnhald
PR. 100g
Energi kJ/kcal 0,5g
Fett 0,3g
-derav metta fett 4,4g
Karbohydrat 4,4g
-derav sukkerartar 0g
Kostfiber 4,8g
Protein 0,1g
Salt 0g
Tilsett sukker