Vanilje pannacotta
Ein variant av ein god klassisk dessert. Rask og enkel å lage. Her kjem vaniljepanacotta oppskrift, nok til to små eller eit litt større glas.
Lett
15 min
Kan innhalde:
Melk.
Ingrediensar
Antal porsjonar
Lettmelk 0,5 % fett
Vaniljeessens
Gelatin
Sukrin
Framgangsmåte
- Legg gelatinplatene i bløyt i kaldt vatn i ca 5 minutt.
- Varm opp melk i en liten kasserolle, treng ikkje koke opp.
- Ha i vanilje og sukrin. Smak til.
- Vri lett gelatinplatene fri for vatn og rør dei inn, sett til avkjøling.
- Når blandinga er avkjølt, ha i fine glas eller skål. Sett i kjøleskåpa.
Server med oppdelt bær/frukt eller ein god raudsaus.
Næringsinnhald
PR. 100g
Energi kJ/kcal 176/42
Fett 0,5 g
-derav metta fett 0,3 g
Karbohydrat 4,4 g
-derav sukkerartar 4,4 g
Kostfiber 0 g
Protein 4,8 g
Salt 0,1 g
Tilsett sukker 0 g