Tomat pesto

Dressing/ tilbehøyr med gode smakar og mange bruksområder.

CE2 E5 B4 C005347 CD9 B434755 FBB904 D8
Lett 15 min
Ingrediensar
Antal porsjonar
Soltørka tomat
Kvitløk
Chili
Vatn
Framgangsmåte
  1. Bland alt i ei kjøkkenmaskin/foodprosessor.
  2. Bruker du tørka tomater må du koke og avkjøle dei litt først før du brukar dei.
  3. Køyr alt i maskina til ei jamn masse.
  4. Spe ut med vatn eller litt olje til det du synes er passeleg konsistens.
  5. Smak til med urter. Basilikum er nydeleg i tomatpesto.
Om du ønskjer pestoen tynnare, spe ut med meir vatn. Smør pesto på brød, bruk som tilbehøyr til salat, marinade til kjøtt og fisk, eller i pastasalat. Nydeleg godt.
Næringsinnhald
PR. 100g
Energi kJ/kcal 9.7g
Fett 1g
-derav metta fett 17.2g
Karbohydrat 6.8g
-derav sukkerartar 0g
Tilsett sukker 10g
Kostfiber 4.1g
Protein 2,4g
Salt