2. Lim inn rett etter den innledende taggen: Muritunet | Søtpotetform

Søtpotetform

Godt som ein rett åleine med salat til, eller som tilbehør til fisk og kjøtt.

FE2 AC0587 D3 E4 D9 E8 BF834 A950262 C62
Lett 60 min
Kan innhalde: Egg, melk
Ingrediensar
Antal porsjonar
4
1 stk
Søtpotet (ca 120 g)
150 g
Fetaost (blokk)
100 g
Soltørka tomat
0.5 stk
Paprika
0.5 stk
Purre
5 stk
Egg
1 dl
Lettmelk
20 g
Frisk spinat
1 neve
Riven ost
0.5 ts
Chilipulver eller pepar.
Framgangsmåte
  1.  Sett omnen på 200 gr., over-/under varme.
  2.  Skrell og kutt søtpotet i skiver på omlag 3 mm tjukkelse.
  3.  Legg søtpotetskivene i ei ildfast form, smør tynt med litt olje i botn.
  4.  Smuldre fetaosten over potetene.
  5.  Kutt opp soltørka tomat, paprika og purre, strø over potetene.
  6.  Visp saman egg og melk (kan bruke vatn her). 
  7.  Kutt opp en neve spinat og ha i eggeblandinga.
  8.  Tøm over forma med grønsakene- strø ost på toppen om du vil (kan sløyfast).
  9.  Steik midt i omnen til eggeblandinga har satt seg og osten er gyllen. (ca. 35 minutt).
  10.  Ta ut og la kvile litt før servering.
  11.  Server med salat, laks eller kylling.
Ha i til dømes hermetiske (skylte) linser eller kyllingbitar i forma for å auke proteininnhaldet, bruk andre urter og grønnsaker etter kva du likar.
Næringsinnhald
PR. 100g
Energi kJ/kcal 8.8g
Fett 3.9g
-derav metta fett 4.8g
Karbohydrat 2.9g
-derav sukkerartar 0g
Tilsett sukker 2g
Kostfiber 9.1g
Protein 0.9g
Salt