Søtpotetform
Godt som ein rett åleine med salat til, eller som tilbehør til fisk og kjøtt.
Lett
60 min
Kan innhalde:
Egg, melk
Ingrediensar
Antal porsjonar
4
1 stk
Søtpotet (ca 120 g)
150 g
Fetaost (blokk)
100 g
Soltørka tomat
0.5 stk
Paprika
0.5 stk
Purre
5 stk
Egg
1 dl
Lettmelk
20 g
Frisk spinat
1 neve
Riven ost
0.5 ts
Chilipulver eller pepar.
Framgangsmåte
- Sett omnen på 200 gr., over-/under varme.
- Skrell og kutt søtpotet i skiver på omlag 3 mm tjukkelse.
- Legg søtpotetskivene i ei ildfast form, smør tynt med litt olje i botn.
- Smuldre fetaosten over potetene.
- Kutt opp soltørka tomat, paprika og purre, strø over potetene.
- Visp saman egg og melk (kan bruke vatn her).
- Kutt opp en neve spinat og ha i eggeblandinga.
- Tøm over forma med grønsakene- strø ost på toppen om du vil (kan sløyfast).
- Steik midt i omnen til eggeblandinga har satt seg og osten er gyllen. (ca. 35 minutt).
- Ta ut og la kvile litt før servering.
- Server med salat, laks eller kylling.
Næringsinnhald
PR. 100g
Energi kJ/kcal 8.8g
Fett 3.9g
-derav metta fett 4.8g
Karbohydrat 2.9g
-derav sukkerartar 0g
Tilsett sukker 2g
Kostfiber 9.1g
Protein 0.9g
Salt