Ruccolasalat
Denne salaten er frisk og god, enkel å lage og ser lekker ut. Godt tilbehør til kylling og fisk eller berre som salat åleine.
Lett
30 min
Kan innhalde:
Gluten av bygg
Ingrediensar
Antal porsjonar
Kokte byggryn
Ruccola (1 pk.)
Granateple
Grøne epler
Olivenolje
Sitronsaft
Grovmalen pepar
Salt (kan sløyfast)
Framgangsmåte
- Kok byggryna, avkjøl dei godt.
- Skyll ruccolaen og plukk vekk evt. stygge blad, tørk den litt.
- Vask epla og kutt i terningar.
- Del granateple i to og snu skall sida opp, bruk handtaket på kniven og dunk ut kjernene. Rensk vekk rusk.
- Bland alt saman i ei skål.
- Bland saman olje, sitron salt og pepar, tøm over salaten og kna lett inn i salaten.
- Servèr.
Næringsinnhald
PR. 100g
kJ/kcal 2.8g
Feitt 0.4g
Metta feitt 12.5g
Karbohydrat 5g
-derav sukkerartar 3g
-tilsett sukker 1.5g
Kostfiber 0.4g
Protein
Salt