Ratatouille

Dette er vår favoritt. Rask og enkel å lage. Passar til det meste, med mykje grønsaker og gode smakar. Nydelig til fiskekaker eller kjøtt.

F14 BE7952954462 F832175 B4 D0 C1 C8 D1
Lett 30 min
Ingrediensar
Antal porsjonar
Løk
Kvitløksfedd
Squash
Raud paprika
Gul paprika
Fennikel
Olje
Ferske eller hermetiske tomatar
Timian (tørka)
Oregano (tørka)
Basilikum (tørka)
Salt
Framgangsmåte
  1. Vask alle grønsakene grundig.
  2. Kutt i små terningar.
  3. Surr løk og kvitløk i ei kasserolle saman med olje.
  4. Ha i resten av grønsakene og urter, (ikkje ferske urter om du brukar det).
  5. Tilsett tomatane.
  6. La rattatouillen putre på svak varme, jo lengre den får stå jo betre blir den.
  7. Smak til med salt og pepar.
  8. Ha i dei friske urtene.
  9. Server
Brukar du tørka urter tilsett du dei tidleg i kokinga. Ein må bruke større mengder av friske urter enn av tørka. Du kan bytte ut fennikel med aubergine eller du kan ha i linser eller kikerter for meir protein. Kan gjerne koke eitt eller to laurbærblad ilag med fra starten. Laurbærblad gir god smak, plukk dei ut før servering. Får du rester etter denne er den lett å forvandle til ei god lunsj suppe neste dag.
Næringsinnhald
PR. 100g
Energi kJ/kcal 1,1g
Fett 0.1g
-derav metta fett 3,8g
Karbohydrat 2,8g
Kostfiber 0,9g
Protein 0,4g
Salt 3,7g
-derav sukkerarter