Steinbitburger
Lyst på gode heimelaga fiskeburger, denne oppskrifta er verdt å teste. Oppskrifta gir ein 10- 12 burgerar, alt etter kor stor ein lagar dei
Medium
35 min
Kan innhalde:
Fisk, egg, (sennep)
Ingrediensar
Antal porsjonar
Steinbit filet
Salt
Egg
Gryr Matfløyel
Løk
Muskat
Sennep (valfritt)
Potetmjøl
Gressløk om en vil
Framgangsmåte
- Tin fiskefiletane, tørk lett av.
- Skjær fiskefiletene i mindre bitar- sjekk for bein.
- Ha alt i fodprosessor- kjør raskt saman, jo mindre ein kjøyrer jo grovare vert dei.
- Vent med grasløken tilslutt, rør den inn tilslutt, rett før steiking.
- Steik med litt rapsolje- ha høg varme på panna og la burgeren få ei god steikeskorpe før du snur den . Gjennomsteik.
Næringsinnhald
PR. 100g
Kj/kcal 650/156
Fett 10,2 g
-derav metta fett 5,6 g
Karbohydrat 4,5 g
-derav sukkerarter 1,3 g
Tilsett sukker 0 g
Kostfiber 0,6 g
Protein 11 g
Salt 1,3 g