Potetmos med pastinakk

Ein god potetmos med ein litt "ekstra" god smak.

643241767 B794 CC49598 DA008 D5 C300 F
Lett 45 min
Kan innhalde: Melk
Ingrediensar
Antal porsjonar
Poteter
Pastinakk (ca.90 g)
Kaffifløyte
Ekstra lettmelk
Pepar
Grønnsaksbuljong
Salt
Muskat
Framgangsmåte
  1. Skrell poteter og kutt i terninger, gjer det same med pastinakken.
  2. Ha i ei gryte med vatn så det dekkjer over grønsakene, kok i ca 30 min.
  3. Sil av kokevatnet.
  4. Bruk ein handhelden stappar, eller bruk miksmaster, ikkje bruk stavmiksar for då kan stappa få ein limaktig konsistens.
  5. Miks inn fløyte/melk.
  6. Smak til med salt, pepar og buljong.
  7. Varm opp og servèr.
Denne er kjempegod til pølsegryte med eple og karri, du finn oppskrift i kokeboka her.
Næringsinnhald
PR. 100g
kJ/kcal 0.6g
Feitt 0.3g
Metta feitt 14|g
Karbohydrat 3.1g
-derav sukkerartar 0.03g
-tilsett sukker 2g
Kostfiber 2g
Protein 0.8g
Salt