Potetmos med pastinakk
Ein god potetmos med ein litt "ekstra" god smak.
Lett
45 min
Kan innhalde:
Melk
Ingrediensar
Antal porsjonar
Poteter
Pastinakk (ca.90 g)
Kaffifløyte
Ekstra lettmelk
Pepar
Grønnsaksbuljong
Salt
Muskat
Framgangsmåte
- Skrell poteter og kutt i terninger, gjer det same med pastinakken.
- Ha i ei gryte med vatn så det dekkjer over grønsakene, kok i ca 30 min.
- Sil av kokevatnet.
- Bruk ein handhelden stappar, eller bruk miksmaster, ikkje bruk stavmiksar for då kan stappa få ein limaktig konsistens.
- Miks inn fløyte/melk.
- Smak til med salt, pepar og buljong.
- Varm opp og servèr.
Næringsinnhald
PR. 100g
kJ/kcal 0.6g
Feitt 0.3g
Metta feitt 14|g
Karbohydrat 3.1g
-derav sukkerartar 0.03g
-tilsett sukker 2g
Kostfiber 2g
Protein 0.8g
Salt