Potetmos med pastinakk
Ein god potetmos med ein litt "ekstra" god smak.
Lett
45 min
Kan innhalde:
Melk
Ingrediensar
Antal porsjonar
Poteter
Pastinakk (ca.90 g)
Kaffifløyte
Ekstra lettmelk
Pepar
Grønnsaksbuljong
Salt
Muskat
Framgangsmåte
- Skrell poteter og kutt i terninger, gjer det same med pastinakken.
- Ha i ei gryte med vatn så det dekkjer over grønsakene, kok i ca 30 min.
- Sil av kokevatnet.
- Bruk ein handhelden stappar, eller bruk miksmaster, ikkje bruk stavmiksar for då kan stappa få ein limaktig konsistens.
- Miks inn fløyte/melk.
- Smak til med salt, pepar og buljong.
- Varm opp og servèr.
Næringsinnhald
PR. 100g
kJ/kcal 303/72
Feitt 0.6 g
Metta feitt 0.3 g
Karbohydrat 14| g
-derav sukkerartar 3.1 g
-tilsett sukker 0.03 g
Kostfiber 2 g
Protein 2 g
Salt 0.8 g