Ovnsbakt laks med krema spinat og "guletti"

Ein middagsrett som er rask og enkel å lage. Den ser "smashing" ut og smakar fantastisk!

B0 EC64 CFBC5 E4 E3 C95 ADC77309 E3 A316
Lett 45 min
Kan innhalde: Fisk, melk.
Ingrediensar
Antal porsjonar
Laksestykker
Gulrøter
Squash
Spinat
Sitronsaft
Salt
Sitronpepar/pepar
Rapsolje
Lett creme fraiche/matyoghurt
Kvitløk
Framgangsmåte
  1. Legg laksefiletane i ei lita ildfast form. Ha ei lita skei olje under eller bakepapir slik at filetane ikkje brenn seg fast.

    Her er det brukt laksestykker på omlag 140 gram pr. person. 
  2. Krydre med salt, pepar (sitronpepar) og finhakka kvitløk.
  3. Sett laksen inn i forvarma ovn på ca. 180 grader i 15-20 minutt.
  4. Medan laksen står i omnen, skrellar du gulrot og strimlar den. Har du ikkje redskap til å lage "guletti", så går det like godt å raspe den grovt eller strimle tynt med kniv. Gjer det same med squashen.
  5. Ha i steikepanne med ei ss olje. Fres gulrot, squash og spinat raskt saman. Husk å skylle spinaten.
  6. Ha i lett crème fraiche/matyoghurt tilslutt, rør fort saman (må ikkje koke då "sprekk" sausen!!),  smak til med sitron, salt og pepar. Ha i litt vatn om du vil ha ein litt tynnare saus.
Her kan du like gjerne bruke fryst spinat, like sunt og like godt. Kan servere det med poteter, ein enkel salat, fullkorns couscous, byggris eller bulgur om ein vil, men er òg godt utan. For å gjere denne energirik (for dei som treng litt ekstra) bruk litt fløte og creme fraiche med høgare feittinnhald istadenfor vatn og lett creme fraiche.
Næringsinnhald
PR. 100g
Energi kJ/kcal 7,6g
Fett 1,4g
-derav metta fett 2,5g
Karbohydrat 3,2g
Kostfiber 7,8g
Protein 0,5g
Salt 2,2g
-derav sukkerarter 0g
Tilsett sukker