Ovnsbakt laks med krema spinat og "guletti"
Ein middagsrett som er rask og enkel å lage. Den ser "smashing" ut og smakar fantastisk!
Lett
45 min
Kan innhalde:
Fisk, melk.
Ingrediensar
Antal porsjonar
Laksestykker
Gulrøter
Squash
Spinat
Sitronsaft
Salt
Sitronpepar/pepar
Rapsolje
Lett creme fraiche/matyoghurt
Kvitløk
Framgangsmåte
- Legg laksefiletane i ei lita ildfast form. Ha ei lita skei olje under eller bakepapir slik at filetane ikkje brenn seg fast.
Her er det brukt laksestykker på omlag 140 gram pr. person. - Krydre med salt, pepar (sitronpepar) og finhakka kvitløk.
- Sett laksen inn i forvarma ovn på ca. 180 grader i 15-20 minutt.
- Medan laksen står i omnen, skrellar du gulrot og strimlar den. Har du ikkje redskap til å lage "guletti", så går det like godt å raspe den grovt eller strimle tynt med kniv. Gjer det same med squashen.
- Ha i steikepanne med ei ss olje. Fres gulrot, squash og spinat raskt saman. Husk å skylle spinaten.
- Ha i lett crème fraiche/matyoghurt tilslutt, rør fort saman (må ikkje koke då "sprekk" sausen!!), smak til med sitron, salt og pepar. Ha i litt vatn om du vil ha ein litt tynnare saus.
Næringsinnhald
PR. 100g
Energi kJ/kcal 480/115
Fett 7,6 g
-derav metta fett 1,4 g
Karbohydrat 2,5 g
Kostfiber 3,2 g
Protein 7,8 g
Salt 0,5 g
-derav sukkerarter 2,2 g
Tilsett sukker 0 g