Muritunets magre hamburgerar

Mettande og smakfulle - og best av alt; litt sunnare!

40370 C2 F47 A0463782 BA4083 EA87 CA51
Lett 35 min
Kan innhalde: Gluten av kveite - melk - egg.
Ingrediensar
Antal porsjonar
Karbonadedeig (eller kylling-/svine kjøttdeig)
Cottage cheese (mager)
Egg
Havregryn (bruk gjerne glutenfrie)
Tacopulver
Løk (finkutta-eller bruk foodprosessor)
Riven gulrot
Mineralsalt (seltin)
Pepar
Framgangsmåte
  1. Ha karbonadedeig, cottage cheese, egg og havregryn i ein bolle (bruk gjerne miksar og K spaden om du vil).
  2. Bland alt saman .
  3. Krydre med dei smakane du vil, her har vi brukt løk og tacokrydder.
  4. Rør godt saman.
  5. Lag ei lita prøve karbonade som du steiker for å teste krydder mengda. 
  6. Form hamburgerar på ca. 100 gr. Bruk kaldt vatn på hendene.
  7. Legg dei i steikepanna og trykk dei litt flate.
  8. Steik til du får ei fin steikeskorpe. 
  9. Legg dei i ei ildfast form og gjennomsteik dei i steikeomn - 140 gr. i ca.15 min.    
Ha ei skål kaldt vatn ved sida av steikepanna og fukt hendene mellom kvar karbonade - då er det lettare å forme dei til. Her kan de òg velje å finkutte raudbetar, sylteagurk og det de måtte like å ha i karbonade deiga. Krydderet vi har ført opp i oppskrifta er valfrie.
Næringsinnhald
PR. 100g
Energi kJ/ kcal 4,4g
Fett 1,9g
-derav metta fett 1,6g
Karbohydrat 1,2g
-derav sukkerartar 16g
Protein 0,8g
Salt 0,11g
Tilsett sukker 0,5g
Kostfiber