Muritunets magre hamburgerar
Mettande og smakfulle - og best av alt; litt sunnare!
Lett
35 min
Kan innhalde:
Gluten av kveite - melk - egg.
Ingrediensar
Antal porsjonar
Karbonadedeig (eller kylling-/svine kjøttdeig)
Cottage cheese (mager)
Egg
Havregryn (bruk gjerne glutenfrie)
Tacopulver
Løk (finkutta-eller bruk foodprosessor)
Riven gulrot
Mineralsalt (seltin)
Pepar
Framgangsmåte
- Ha karbonadedeig, cottage cheese, egg og havregryn i ein bolle (bruk gjerne miksar og K spaden om du vil).
- Bland alt saman .
- Krydre med dei smakane du vil, her har vi brukt løk og tacokrydder.
- Rør godt saman.
- Lag ei lita prøve karbonade som du steiker for å teste krydder mengda.
- Form hamburgerar på ca. 100 gr. Bruk kaldt vatn på hendene.
- Legg dei i steikepanna og trykk dei litt flate.
- Steik til du får ei fin steikeskorpe.
- Legg dei i ei ildfast form og gjennomsteik dei i steikeomn - 140 gr. i ca.15 min.
Næringsinnhald
PR. 100g
Energi kJ/ kcal 467/111
Fett 4,4 g
-derav metta fett 1,9 g
Karbohydrat 1,6 g
-derav sukkerartar 1,2 g
Protein 16 g
Salt 0,8 g
Tilsett sukker 0,11 g
Kostfiber 0,5 g