Meksikansk Bønnegryte
Eit "grønt" alternativ til tacoen?
Lett
40 min
Ingrediensar
Antal porsjonar
Purreløk
Kvitløk
Olje
Hermetiske tomatar (el. 4 modne tomatar)
Raud/grøn chili
Paprikapulver
Karve
Oregano
Sukker
Salt
Hermetiske raude bønner /kidney bønner
Frisk koriander
Framgangsmåte
- Skyll, rens og kutt opp løk, chili og kvitløk.
- Ha i 1 ss olje i ei kasserolle, tilsett kvitløk og løk og la det surre.
- Tilsett hakka tomat, chili, paprikapulver, karve, oregano, sukker og salt.
- Kok dette på svak varme i ca. 5 minutt.
- Skyll dei hermetiske bønnene i kaldt vatn og ha dei i kasserolla.
- Mos med rotmoser i gryta.
- Tilsett vatn eller meir hermetiske tomatar til konsistensen blir slik at ein kan smøre blandinga på tortillas/lomper.
- Smak til med meir krydder.
- Dryss over fersk koriander rett før servering.
(OBS! Tenkjer ein å bruke tørre bønner må desse leggast i bløyt i kaldt vatn natta over, skyll dei godt og kok dei i ca. 45 min).
Næringsinnhald
PR. 100g
Energi kJ/ kcal 1,3g
Fett 9,4g
Karbohydrat 2,2g
- derav sukkerartar 5g
Kostfiber 5,8g
Protein 0,5g
Salt 0,1g
- derav metta fett 0,2g
Tilsett sukker