Lun potetsalat

Enkel, grei potetsalat. Rask å lage. Smakar nydeleg- lag den gjerne med nypoteter.

C13 BB2 BFD4 E04 A1 DAE457 E2158 ACA35 A
Lett 55 min
Ingrediensar
Antal porsjonar
Hermetiske bønner
Potet
Purre
Sitron
Vatn
Olivenolje
Salt (smak til)
Nykverna pepar (smak til)
Framgangsmåte
  1. Kok poteter og avkjøl slik at du greier kutte dei i terningar. 
  2. Skyll hermetiske bønner i varmt vatn og la renne godt av.
  3. Bland med finhakka purre.
  4. Bland saman olje, sitronsaft, salt, pepar og vatn (bruk dei kryddera du ønsker).
  5. Slå dressingen over potet/bønnene medan dei er lunkne.
  6. Ha i tynne skiver reddik og/eller grøne epler i terning.
  7. Bland lett saman.
  8. Pynt med grasløk, mynte eller persille- server til grill eller spekemat for eksempel.
Her kan du òg bruke potetrestar , kutte dei og varme dei lett opp (2-3 minutt) saman med bønene i lettsalta vatn. Lat renne godt av.
Næringsinnhald
PR. 100g
Energi kJ/kcal 0.3g
Fett 0.02g
-derav metta feitt 4g
Karbohydrat 3g
Sukker,tilsett 1.6g
Kostfiber 0.03g
Protein 3.6g
Salt
-derav sukker