Linsesuppe
Krydra, god suppe.
Lett
45 min
Ingrediensar
Antal porsjonar
Linser (tørre)
Buljong (eller 3 ss Buljongpulver)
Vatn
Kvitløk
Løk
Olivenolje
Gulrøter
Paprika (raud/gul)
Stangselleri
Hermetiske tomatar
Salt
Pepar
Sukker
Sitronsaft
Framgangsmåte
- Skyll dei tørre linsene før bruk.
- Fres kvitløk og løk i oljen.
- Ha i vatn, buljong og linser.
- Skjer opp dei andre grønnsakene og ha gulerøtene i gryta saman med sitronsaft og krydder.(Om du skal ha i kylling, gjer du det òg her).
- La det koke i ca. 20 min.
- Ha i selleristang og hermetiske tomater.
- Gi det heile eit oppkok.
- Smak til.
Næringsinnhald
PR. 100g
Energi kJ/kcal 204/48
Fett 1,1 g
-derav metta fett 0,2 g
Karbohydrat 5.8 g
-derav sukkerartar 0,2 g
Kostfiber 1,8 g
Protein 2,8 g
Salt 1,1 g
Tilsett sukker 0,11 g