Linsesuppe

Krydra, god suppe.

206 AB79480 A444 F59739 EF41924 FF201
Lett 45 min
Ingrediensar
Antal porsjonar
Linser (tørre)
Buljong (eller 3 ss Buljongpulver)
Vatn
Kvitløk
Løk
Olivenolje
Gulrøter
Paprika (raud/gul)
Stangselleri
Hermetiske tomatar
Salt
Pepar
Sukker
Sitronsaft
Framgangsmåte
  1. Skyll dei tørre linsene før bruk.
  2. Fres kvitløk og løk i oljen.
  3. Ha i vatn, buljong og linser.
  4. Skjer opp dei andre grønnsakene og ha gulerøtene i gryta saman med sitronsaft og krydder.(Om du skal ha i kylling, gjer du det òg her).
  5. La det koke i ca. 20 min.
  6. Ha i selleristang og hermetiske tomater.
  7. Gi det heile eit oppkok.
  8. Smak til.
Denne suppa egnar seg òg godt til middag. Du kan då tilsette ca. 500 gr kylling, fisk eller meir grønnsaker for ei meir mettande suppe. Skjær valfri råvare i små bitar. Kyllingen må kokast litt, så ha den i saman med grønnsakene i oppskrifta. Fisken treng berre å trekke nokre minutt før ein serverer. Varier smaken med "eksotiske" krydder t.d karri - garam masala - koriander - ingefær osb.
Næringsinnhald
PR. 100g
Energi kJ/kcal 1,1g
Fett 0,2g
-derav metta fett 5.8g
Karbohydrat 0,2 g
-derav sukkerartar 1,8g
Kostfiber 2,8g
Protein 1,1g
Salt 0,11g
Tilsett sukker