Laksesalat
Ein frisk salat med avokado, eple og solsikkekjerner. Fin som rask middag ein travel dag, eller berre som ein mettande lunsj.
Lett
45 min
Kan innhalde:
Fisk
Ingrediensar
Antal porsjonar
Laksefilet
Olje (i steikeforma)
Blåbær
Salat (valgfri type)
Avokado
Eple (grønt, syrleg)
Solsikkekjerner
Vårløk
Framgangsmåte
- Sett steikeomnen på 180 grader over- og undervarme.
- Del laksefiletane i litt tjukke strimlar, legg dei i smurt steikeform.
- Strø over litt salt og pepper, og skvis ev. over litt sitronsaft.
- Steik laksebitane i steikeomnen i ca 12-14 minutt.
- Ta ut laksen og sett til side medan du startar på resten av salaten.
- Vask salat, eple, blåbær og vårløk- tørk av.
- Skjèr avokadoen i 4, trekk av skalet. Del den så i små terningar .
- Skjèr eplet i terningar og vårløken i tynne skiver.
- Legg alle grønnsakene, frukta og bæra i skåla med salaten.
- Rist solsikkekjerner v/ svak varme, strø dei over salaten.
- Valfritt: Bland 1 ss olivenolje,1 ts sitronsaft, ei klype salt og pepar i, og ha over salaten
- Legg laksebitane oppå salaten.
- Ha gjerne 2 ss honningkesam til (sjå oppskrift her i kokeboka)
Næringsinnhald
PR. 100g
Energi/kcal 672/162
Fett 12 g
- derav metta fett 1,75 g
Karbohydrat 1,7 g
- derav sukkerartar 1.7 g
Kostfiber 2 g
Tilsett sukker 0 g
Protein 10,8 g
Salt 0.1 g