2. Lim inn rett etter den innledende taggen: Muritunet | Laksesalat

Laksesalat

Ein frisk salat med avokado, eple og solsikkekjerner. Fin som rask middag ein travel dag, eller berre som ein mettande lunsj.

319585 DB4 A5 F402 FB8 C127 B08 C57 B9 D7
Lett 45 min
Kan innhalde: Fisk
Ingrediensar
Antal porsjonar
Laksefilet
Olje (i steikeforma)
Blåbær
Salat (valgfri type)
Avokado
Eple (grønt, syrleg)
Solsikkekjerner
Vårløk
Framgangsmåte
  1. Sett steikeomnen på 180 grader over- og undervarme.
  2. Del laksefiletane i litt tjukke strimlar, legg dei i smurt steikeform.
  3. Strø over litt salt og pepper, og skvis ev. over litt sitronsaft.
  4. Steik laksebitane i steikeomnen i ca 12-14 minutt.
  5. Ta ut laksen og sett til side medan du startar på resten av salaten.
  6. Vask salat, eple, blåbær og vårløk- tørk av.
  7. Skjèr avokadoen i 4, trekk av skalet. Del den så i små terningar .
  8. Skjèr eplet i terningar og vårløken i tynne skiver.
  9. Legg alle grønnsakene, frukta og bæra i skåla med salaten.
  10. Rist solsikkekjerner v/ svak varme, strø dei over salaten.
  11. Valfritt: Bland 1 ss olivenolje,1 ts sitronsaft, ei klype salt og pepar i, og ha over salaten
  12. Legg laksebitane oppå salaten.
  13. Ha gjerne 2 ss honningkesam til (sjå oppskrift her i kokeboka)

Prøv deg fram med kva du likar i salaten, kanskje mangoterningar eller agurk kan freiste? I retten på bildet er blåbær sløyfa. Godt med honningkesam til, du finn oppskrift på den her i boka vår.

Næringsinnhald
PR. 100g
Energi/kcal 672/162
Fett 12 g
- derav metta fett 1,75 g
Karbohydrat 1,7 g
- derav sukkerartar 1.7 g
Kostfiber 2 g
Tilsett sukker 0 g
Protein 10,8 g
Salt 0.1 g