Laksesalat

Ein frisk salat med avokado, eple og solsikkekjerner. Fin som rask middag ein travel dag, eller berre som ein mettande lunsj.

319585 DB4 A5 F402 FB8 C127 B08 C57 B9 D7
Lett 45 min
Kan innhalde: Fisk
Ingrediensar
Antal porsjonar
Laksefilet
Olje (i steikeforma)
Blåbær (valfritt, men gir en frisk smak, og er proppfull av antioksidantar)
Salat (valgfri type)
Avokado
Eple (grønt, syrleg)
Solsikkekjerner
Vårløk
Framgangsmåte
  1. Sett steikeomnen på 200 gr, varmluft eller over under varme.
  2. Del laksefiletane i litt store terningar, legg dei i smurt steikeform.
  3. Strø over litt salt og pepper (gjerne sitronpepper).
  4. Steik laksebitane i steikeomnen i ca 10 minutt.
  5. Ta ut laksen og sett til side medan du startar på resten av salaten.
  6. Vask salat, eple, bær og vårløk- tørk av.
  7. Skjær avokadoen i 4, trekk av skalet. Del den så i terningar .
  8. Skjær eplet i terningar og vårløken i tynne skiver.
  9. Legg alle grønnsakene, frukta og bæra i skåla med salaten. 
  10. Om du vil kan du røre saman 1 ss olivenolje og safta fra ein 1/2 sitron og blande i salaten.
  11. Rist solsikkekjerner v/ svak varme, strø dei over salaten.
  12. Legg laksebitane oppå salaten.
Prøv deg fram med kva du likar i salaten, kanskje mangoterningar eller agurk kan freiste? Her er blåbær sløyfa. Godt med honningkesamen til, du finn oppskrift på den her i boka vår.
Næringsinnhald
PR. 100g
Energi/kcal 13.2g
Fett 2.3g
- derav metta fett 3.6g
Karbohydrat 1.9g
- derav sukkerartar 11.3g
Kostfiber 0g
Tilsett sukker 11.3g
Protein 0.1g
Salt