Laksesalat
Ein frisk salat med avokado, eple og solsikkekjerner. Fin som rask middag ein travel dag, eller berre som ein mettande lunsj.
Lett
45 min
Kan innhalde:
Fisk
Ingrediensar
Antal porsjonar
Laksefilet
Olje (i steikeforma)
Blåbær (valfritt, men gir en frisk smak, og er proppfull av antioksidantar)
Salat (valgfri type)
Avokado
Eple (grønt, syrleg)
Solsikkekjerner
Vårløk
Framgangsmåte
- Sett steikeomnen på 200 gr, varmluft eller over under varme.
- Del laksefiletane i litt store terningar, legg dei i smurt steikeform.
- Strø over litt salt og pepper (gjerne sitronpepper).
- Steik laksebitane i steikeomnen i ca 10 minutt.
- Ta ut laksen og sett til side medan du startar på resten av salaten.
- Vask salat, eple, bær og vårløk- tørk av.
- Skjær avokadoen i 4, trekk av skalet. Del den så i terningar .
- Skjær eplet i terningar og vårløken i tynne skiver.
- Legg alle grønnsakene, frukta og bæra i skåla med salaten.
- Om du vil kan du røre saman 1 ss olivenolje og safta fra ein 1/2 sitron og blande i salaten.
- Rist solsikkekjerner v/ svak varme, strø dei over salaten.
- Legg laksebitane oppå salaten.
Næringsinnhald
PR. 100g
Energi/kcal 13.2g
Fett 2.3g
- derav metta fett 3.6g
Karbohydrat 1.9g
- derav sukkerartar 11.3g
Kostfiber 0g
Tilsett sukker 11.3g
Protein 0.1g
Salt