Knekkebrød

Gode knekkebrød med mange variasjons moglegheiter. Denne oppskrifta gir ca. 3 brett.

17 F111 A6043 B4 E7 FB75 BED9790842 DEB
Lett 55 min
Kan innhalde: Gluten av kveite.
Ingrediensar
Antal porsjonar
Sammalt grov kveite
Lettkokt havregryn
Solsikkekjerner
Sesamfrø
Kruskakli
Linfrø
Buljong
Vatn
Framgangsmåte
  1. Bland alle ingrediensane i ein bolle.
  2. Hald att 2 dl av vatnet og spe ut om nødvendig.
  3. Kle 3 brett med bakepapir .
  4. Fordel røra på bretta og stryk utover.
  5. Skal vere ganske tynt lag.
  6. Steik alle bretta på ein gong på varmluft 160 gr.
  7. La steike i 10 min. Ta ut bretta og rut dei opp med pizzahjul.
  8. Sett bretta innatt i omnen og steik vidare i ca 35 min.

    Sjekk om dei er sprø før du tek dei ut.
  9. Er dei ikkje sprø, skru ned varmen og la dei stå litt.
  10. Ha dei gjerne over på rist så går det raskare. 
Bruk gjerne ein slikkepott eller ein flat, litt brei steikespade når du skal bre røra utover, då går det glattare. For variasjon kan du strø over havsalt, oregano, kvitløk, pensle med tomat pesto eller ha anisfrø i røra for god smak.
Næringsinnhald
PR. 100g
Energi 1824/438kJ/kcal
Fett 23g
-derav metta fett 2,8g
Karbohydrat 35g
-derav sukkerartar 1,7g
Tilsett Sukker 0,11g
Kostfiber 13,5g
Protein 17g
Salt 1g