Knekkebrød
Gode knekkebrød med mange variasjons moglegheiter. Denne oppskrifta gir ca. 3 brett.
Lett
55 min
Kan innhalde:
Gluten av kveite.
Ingrediensar
Antal porsjonar
Sammalt grov kveite
Lettkokt havregryn
Solsikkekjerner
Sesamfrø
Kruskakli
Linfrø
Buljong
Vatn
Framgangsmåte
- Bland alle ingrediensane i ein bolle.
- Hald att 2 dl av vatnet og spe ut om nødvendig.
- Kle 3 brett med bakepapir .
- Fordel røra på bretta og stryk utover.
- Skal vere ganske tynt lag.
- Steik alle bretta på ein gong på varmluft 160 gr.
- La steike i 10 min. Ta ut bretta og rut dei opp med pizzahjul.
- Sett bretta innatt i omnen og steik vidare i ca 35 min.
Sjekk om dei er sprø før du tek dei ut. - Er dei ikkje sprø, skru ned varmen og la dei stå litt.
- Ha dei gjerne over på rist så går det raskare.
Næringsinnhald
PR. 100g
Energi 1824/438kJ/kcal
Fett 23g
-derav metta fett 2,8g
Karbohydrat 35g
-derav sukkerartar 1,7g
Tilsett Sukker 0,11g
Kostfiber 13,5g
Protein 17g
Salt 1g