Kjøttbollar med urter og gode krydder

Smakfulle kjøttbollar.

CA5751 E5 B80 F41 CFBB7 BF1 AB32 A8599 E
Lett 40 min
Kan innhalde: Melk og egg
Ingrediensar
Antal porsjonar
Karbonadedeig
Salt
Muskat
Ingefær
Garam Masala
Sambal Oelek (valfritt)
Potetmjøl
Koriander
Melk
Egg
Frisk Persille
Gurkemeie
Kvitløk
Rød Chili (bruk så mykje chili du vil)
Framgangsmåte
  1. Finhakk kvitløk, persille og chili (ta bort frøa i chilien).
  2. Bland egg og melk saman.
  3. Ha karbonadedeigen i ein bolle. 
  4. Ha i kryddera og eggeblandinga.
  5. Bland godt saman. 
  6. Bland inn potetmjølet.
  7. Lag ein "prøvebolle" som du steiker og smakar på for å justere krydder mengda.
  8. Når du er fornøgd med deigen formar du små bollar med hendene - dypp hendene i kaldt vatn ( eller bruk skeier).
  9. Steik kjøttbollane på steikepanne og snu dei slik at dei får fin steikeskorpe.
  10. Legg bollane i ildfast form. 
  11. Damp dei lett før servering. 
  12. Har du ikkje omn med dampfunksjon kan du slå litt vatn i ildfasteforma og sette forma i steikeomnen på 140 grader i ca. 15 minutt. (Sjekk at dei er gjennomsteikte).  
Her kan de variere krydder og urter alt etter det de likar eller kva de vil nytte dei til. Til dømes tacokjøttbollar kanskje? Eller kanskje meir gresk inspirert med ein dæsj kanel? Smak og behag. Lag opp mange og ha i frysen, kanskje kjekt å hive på grillen? Server for eksempel med Raita (oppskrift under dressinger), salat og potetmos.
Næringsinnhald
PR. 100g
Energi kJ/kcal 4,4g
Fett 1,8g
-derav metta fett 5,7g
Karbohydrat 0,4g
-derav sukkerartar 0,4g
Kostfiber 16,3g
Protein 1,3g
Salt 0g
Tilsett sukker