Kjøleskåpsgraut med byggryn

Byggryn er veldig godt til kjøleskåpsgraut, mettande og godt.

Doc 1729 7
Lett 30 min
Kan innhalde: Melk, gluten av bygg.
Ingrediensar
Antal porsjonar
Yoghurt
Byggryn (kokt)
Cottage cheese
Framgangsmåte
  1. Byggryna må leggast i kaldt vatn i ein bolle med lokk over natta, eller minimum 6 timar. Kok byggryna som anvist på pakken, og kjøl dei heilt ned før bruk.
  2. Bland byggryn, yoghurt og cottage cheese.
  3. Smak til med dei smakstilsetningane du vil.
  4. Bland i meir yoghurt/væske om grauten vert tjukk.

    Kjøleskåpsgrauten er haldbar i fleire dagar, så lag gjerne dobbel porsjon så har du lettvinte måltid framover.
Om kjøleskåpsgrauten er tjukk kan du spe med litt lettmelk 0,5% fett. For variasjon ha i 1 ss chiafrø, varier med ulike yoghurt smakar (bruk yoplait 0%), eller bruk Biola om du likar det. I næringsberekninga her er det brukt 0% Yoplait yoghurt med blåbærsmak.
Næringsinnhald
PR. 100g
Energi kJ/kcal 1,7g
Fett 1,1g
-derav metta fett 8,4g
Karbohydrat 2,6g
-derav sukkarartar 1,6g
Kostfiber 7g
Protein 0,2g
Salt 0g
Tilsatt sukker