Kjøleskåpsgraut med byggryn
Byggryn er veldig godt til kjøleskåpsgraut, mettande og godt.
Lett
30 min
Kan innhalde:
Melk, gluten av bygg.
Ingrediensar
Antal porsjonar
Yoghurt
Byggryn (kokt)
Cottage cheese
Framgangsmåte
- Byggryna må leggast i kaldt vatn i ein bolle med lokk over natta, eller minimum 6 timar. Kok byggryna som anvist på pakken, og kjøl dei heilt ned før bruk.
- Bland byggryn, yoghurt og cottage cheese.
- Smak til med dei smakstilsetningane du vil.
- Bland i meir yoghurt/væske om grauten vert tjukk.
Kjøleskåpsgrauten er haldbar i fleire dagar, så lag gjerne dobbel porsjon så har du lettvinte måltid framover.
Næringsinnhald
PR. 100g
Energi kJ/kcal 337/80
Fett 1,7 g
-derav metta fett 1,1 g
Karbohydrat 8,4 g
-derav sukkarartar 2,6 g
Kostfiber 1,6 g
Protein 7 g
Salt 0,2 g
Tilsatt sukker 0 g