Gulrot/ ingefær suppe
Litt annleis, men nydeleg god suppe med moglegheit for variasjon.
Lett
35 min
Ingrediensar
Antal porsjonar
Rapsolje
Gulrot
Ingefær (fersk)
Lett kokosmelk
Spisskummin
Kajannepepper
Løk
Lime/sitronsaft
Vatn
Buljongterninger
Framgangsmåte
- Skrell og kutt gulrot og løk i bitar.
- 2 cm (ca. 14 gr.) fersk ingefær finhakket.
- Ha vatn i ei kasserolle og tilsett/smak til med buljong.
- Ha i kokosmelka.
- Ha i gulrot, løk og krydder og kok opp. (Her har du i urtene om du brukar tørka).
- Smak til med salt, pepar og sitron eller limesaft.
- Kjøyr alt saman med stavmiksar eller i foodprosessor.
- Finhakk friske urter og ha i rett før servering.
- Aus opp - dette er godt med grovt brød og en dæsj creme fraiche på toppen.
Næringsinnhald
PR. 100g
Energi kJ/kcal 207/58
Fett 3,7 g
-derav metta fett 2,1 g
Karbohydrat 2,6 g
-derav sukkerartar 0,2 g
Kostfiber 1,5 g
Protein 0,8 g
Salt 0,9 g
Tilsett sukker 0,09 g