Gulrot/ ingefær suppe

Litt annleis, men nydeleg god suppe med moglegheit for variasjon.

FFA6 ECA22 B70442585 DEB662 C180 EE20
Lett 35 min
Ingrediensar
Antal porsjonar
Rapsolje
Gulrot
Ingefær (fersk)
Lett kokosmelk
Spisskummin
Kajannepepper
Løk
Lime/sitronsaft
Vatn
Buljongterninger
Framgangsmåte
  1. Skrell og kutt gulrot og løk i bitar.
  2. 2 cm (ca. 14 gr.) fersk ingefær finhakket.
  3. Ha vatn i ei kasserolle og tilsett/smak til med buljong.
  4. Ha i kokosmelka.
  5. Ha i gulrot, løk og krydder og kok opp. (Her har du i urtene om du brukar tørka).
  6. Smak til med salt, pepar og sitron eller limesaft.
  7. Kjøyr alt saman med stavmiksar eller i foodprosessor.
  8. Finhakk friske urter og ha i rett før servering.
  9. Aus opp - dette er godt med grovt brød og en dæsj creme fraiche på toppen.
Bruk friske urter (eller tørka) i suppa, timian, oregano, koriander eller basilikum. Vil en ha ei meir mettande suppe til middag kan du t.d tilsette kylling, svinekjøt eller linser (raude /grøne). Husk at næringsinnhaldet vert annleis om du endrar oppskrifta.
Næringsinnhald
PR. 100g
Energi kJ/kcal 3,7g
Fett 2,1g
-derav metta fett 2,6g
Karbohydrat 0,2g
-derav sukkerartar 1,5g
Kostfiber 0,8g
Protein 0,9g
Salt 0,09g
Tilsett sukker