Gulrot/ ingefær suppe
Litt annleis, men nydeleg god suppe med moglegheit for variasjon.
Lett
35 min
Ingrediensar
Antal porsjonar
3
2 ss
Rapsolje
400 g
Gulrot
2 cm
Ingefær (fersk)
5 dl
Lett kokosmelk
1 ss
Spisskummin
0.5 ts
Kajannepepper
0.5 stk
Løk
1 ss
Lime/sitronsaft
5 dl
Vatn
2 stk
Buljongterninger
Framgangsmåte
- Skrell og kutt gulrot og løk i bitar.
- 2 cm (ca. 14 gr.) fersk ingefær finhakket.
- Ha vatn i ei kasserolle og tilsett/smak til med buljong.
- Ha i kokosmelka.
- Ha i gulrot, løk og krydder og kok opp. (Her har du i urtene om du brukar tørka).
- Smak til med salt, pepar og sitron eller limesaft.
- Kjøyr alt saman med stavmiksar eller i foodprosessor.
- Finhakk friske urter og ha i rett før servering.
- Aus opp - dette er godt med grovt brød og en dæsj creme fraiche på toppen.
Næringsinnhald
PR. 100g
Energi kJ/kcal 3,7g
Fett 2,1g
-derav metta fett 2,6g
Karbohydrat 0,2g
-derav sukkerartar 1,5g
Kostfiber 0,8g
Protein 0,9g
Salt 0,09g
Tilsett sukker