2. Lim inn rett etter den innledende taggen: Muritunet | Gulrot/ ingefær suppe

Gulrot/ ingefær suppe

Litt annleis, men nydeleg god suppe med moglegheit for variasjon.

FFA6 ECA22 B70442585 DEB662 C180 EE20
Ingrediensar
Antal porsjonar
3
2 ss
Rapsolje
400 g
Gulrot
2 cm
Ingefær (fersk)
5 dl
Lett kokosmelk
1 ss
Spisskummin
0.5 ts
Kajannepepper
0.5 stk
Løk
1 ss
Lime/sitronsaft
5 dl
Vatn
2 stk
Buljongterninger
Framgangsmåte
  1. Skrell og kutt gulrot og løk i bitar.
  2. 2 cm (ca. 14 gr.) fersk ingefær finhakket.
  3. Ha vatn i ei kasserolle og tilsett/smak til med buljong.
  4. Ha i kokosmelka.
  5. Ha i gulrot, løk og krydder og kok opp. (Her har du i urtene om du brukar tørka).
  6. Smak til med salt, pepar og sitron eller limesaft.
  7. Kjøyr alt saman med stavmiksar eller i foodprosessor.
  8. Finhakk friske urter og ha i rett før servering.
  9. Aus opp - dette er godt med grovt brød og en dæsj creme fraiche på toppen.
Bruk friske urter (eller tørka) i suppa, timian, oregano, koriander eller basilikum. Vil en ha ei meir mettande suppe til middag kan du t.d tilsette kylling, svinekjøt eller linser (raude /grøne). Husk at næringsinnhaldet vert annleis om du endrar oppskrifta.
Næringsinnhald
PR. 100g
Energi kJ/kcal 3,7g
Fett 2,1g
-derav metta fett 2,6g
Karbohydrat 0,2g
-derav sukkerartar 1,5g
Kostfiber 0,8g
Protein 0,9g
Salt 0,09g
Tilsett sukker