Enkel pastasalat med kylling

B16 DCAB050 FB42 D3 B18701 B74 F0498 CC
Lett 40 min
Kan innhalde: Gluten av hvete, melk
Ingrediensar
Antal porsjonar
Fullkornspasta, tørr
Grilla kylling
Tomatpesto (sjå oppskrift under dressingar)
Paprika
Vårløk
Brokkoli
Fetaost (1/2 pk fast blokk)
Pepar, oregano etter smak
Framgangsmåte
  1. Kok pasta etter anvisning på pakken, skyll med kaldt vatn og avkjøl helt.
  2. Vask, tørk av og kutt opp grønnsakene.
  3. Kok opp vatn og forvell brokkoli i 3-4 minutt, skyll i kaldt vatn og la renne av.
  4. Del opp kyllingen i mindre bitar og bland den inn saman med grønnsakene og ferdigkokt pasta.
  5. Tilsett pesto og ev. pepar, oregano og eller basilikum.
Her kan ein bytte ut kylling med det ein måtte like; laks, tunfisk, reker, bønner eller skinke for eksempel. Denne kan enkelt gjerast gluten og melkefri ved å benytte glutenfri pasta og droppe fetaost, eller ein kan bruke vegansk alternativ. For lettvint variant av pesto: kjøp ferdiglaga grønn eller raud pesto på glas i dagligvarebutikk.
Næringsinnhald
PR. 100g
Energi kJ/kcal 6.3g
Fett 1.7g
Metta fett 10.2g
Karbohydrat 1.2g
-derav sukkerartar 0g
-tilsett sukker 2g
Kostfiber 11g
Protein 0.6g
Salt