Eksotisk kyllingsuppe

Ei smakfull og mettande suppe.

EE5 FF8 F3 B72 A4 ACF8 E54955 E75732632
Lett 30 min
Kan innhalde: Selleri
Ingrediensar
Antal porsjonar
Kyllingfileter
Gulrot
Sellerirot
Paprika,raud
Paprika,grøn
Purre
Grøne linser
Lett kokosmelk
Vatn
Karripulver
Koriander (malt,tørka)
Fersk revet ingefær (eller 1 ts tørket malt)
Chilipulver
Spisskummin
Framgangsmåte
  1. Kutt opp grønsakene og kyllingfiletane. Gjerne i litt grove bitar, alt etter smak og behag.
  2. Ha olje i ei kasserolle og surr kyllingen litt før du har i grønnsakene, surr raskt.
  3. Slå over vatn og kokosmelk og la småkoke/trekke i 15 minutt. Ha i dei tørre linsene her, brukar du hermetiske kan du tilsette dei rett før suppa er klar.
  4. Smak til med krydder og buljong.

    Server med brød.
Du kan bytte ut kylling med svinestrimler (blir litt lengre trekketid då svinestrimler treng litt lengre koking.) Ønsker du ei vegetar suppe, bruk grønnsaksbuljong og tilset gjerne kikerter eller auk mengda med linser for meir protein.
Næringsinnhald
PR. 100g
Energi kJ/kcal 2.5g
Fett 1.6g
Metta fett 2.6g
Karbohydrat 1.5g
-derav sukkerartar 0.1g
-tilsett sukker 1.5g
Kostfiber 8.4g
Protein 1.1g
Salt