Daddelgodis med havregryn
Denne oppskrifta passa godt å publisere i kokeboka no til jul. Da kan en raskt lage eit litt sunnare alternativ til julekaker eller andre godsaker. Oppskrifta gir ca.25 stk.
Lett
20 min
Kan innhalde:
Nøtter
Ingrediensar
Antal porsjonar
Dadler
Havregryn
Kakaopulver
Mandler (eller valgfri type)
Kaffi eller vatn
Kokosmasse til å rulle kulene i
Framgangsmåte
- Ha alle ingrediensane i ein foodprosessor og kjøyr saman til ei glatt masse.
- Du kan velje om du vil bruke vatn eller om du er glad i kaffismak så bruk sterk kaffi, gjerne espresso.
- Kjør saman til glatt deig.
- Rull deigen til ei pølse, skjær i passende bitar. Dei er best om dei ikkje vert for store, er mektige saker dette.
- Rull bitane til kuler som du igjen rullar i kokosmassen.
- Legg dei på eit fat, dekk til og la stå kjøleg 1 times tid.
- Oppbevar kulene kjølig i ein tett behaldar.
Næringsinnhald
PR. 100g
kJ/kcal 1490/354.6
Fett 11 g
-derav metta fett 2 g
Karbohydrat 53 g
-derav sukkerartar 41.2 g
Tilsett sukker 0 g
Kostfiber 9 g
Protein 6.8 g
Salt 0 g