Brokkolipai
Sunn mettande lunsj eller middag, like god i matpakka dagen etter.
Lett
45 min
Kan innhalde:
Gluten av kveite, egg, melk.
Ingrediensar
Antal porsjonar
Margarin
Mager kesam
Sikta sammalt kveite
Havremjøl
Kveitemjøl
Salt
Egg
Vatn
Brokkoli
Salt
Pepar
Framgangsmåte
- Sett på omnen, 180 gr. over-/under varme.
- Ha alle ingrediensane til deigen i ein bakebolle og knø godt saman til ei fast deig.
- Smør ei rund pai form og trykk deiga utover og oppetter kantane.
- Stikk hol over heile botnen med ein gaffel, dette for å unngå luftlommer i deiga når den steiker.
- Forsteik botnen i ca. 15 min.
- Medan botnen steiker skyll og delar du brokkolien opp i små bukettar.
- Pisk saman egg og vatn, ha i salt og pepar.
- Når paideiga er ferdig, ta den ut og legg over brokkolien, tøm over eggestanden.
- Sett inn i omnen i ca. 15 minutt til.
- Om du vil ha ost på toppen ta ut etter 10 minutt og ha på osten, sett innatt i 5. min. Kjenn om egga har stivna ved å trykke lett på midten.
Næringsinnhald
PR. 100g
kJ/kcal 10.6g
Feitt 3.7g
Metta feitt 13g
Karbohydrat 1.2g
-derav sukkerartar 0g
-tilsett sukker 1g
Kostfiber 9.1g
Protein 1.4g
Salt