Appelsinsaus

Ein frisk, "hot" og litt annleis saus, god til kalkun eller kylling.

F47 F8474 EF1 C4887 ADCB755 BA116 CF05
Lett 20 min
Kan innhalde: Soya
Ingrediensar
Antal porsjonar
Vatn
Kyllingbuljong
Soyasaus (bruk glutenfri ved behov)
Ingefær fersk (kan bruke malt, tørka)
Pepar
Sambal Oelek
Maizenna
Ananasbiter (hermetisk)
Fersk, finhakka koriander
Appelsinsaft (lett)
Framgangsmåte
  1. Bland appelsinsaft, vatn og kyllingbuljong i ein kasserolle. Spar 1 dl av vatnet til å røre ut maizennaen i.
  2. Kok opp, smak til med kryddera og ananaskraft.
  3. La småkoke litt.
  4. Jevn med maizenna, småkok i 5 minutt.
  5. Finhakk fersk koriander og ha i ananasbitar før servering.
Denne kan du enkelt "gjere din eigen" alt etter smak og behag. Bruk meir buljong og mindre appelsinsaft om du vil ha mindre appelsinsmak. Gjer den "hottare" med meir chili eller ha i kvitløk. Sambal Oelek kan sløyfast og du kan berre bruke chili eller chilipulver. Juster då mengda. Blir det for mykje så ha den i boksar og frys ned- ikkje hive.
Næringsinnhald
PR. 100g
Energi kJ/kcal 0,7g
Fett 0,02g
-derav metta fett 7g
Karbohydrat 5,6g
-derav sukkerartar 0,1g
Kostfiber 0,3g
Protein 0,7g
Salt 3,63g
Tilsett sukker