Yoghurtmarinert kyllingfilet
Denne oppskrifta brukar vi på menyen vår på Muritunet, etter ønske deler vi oppskrifta med dokke.
Lett
50 min
Kan innhalde:
Melk
Ingrediensar
Antal porsjonar
Kyllingfilet
Matyoghurt/gresk yoghurt
Sitron
Provence krydder
Kvitløk
Basilikum
Salt
Estragon (kan sløyfast)
Framgangsmåte
- Lag marinade. Bland yoghurt, sitron, urter og salt.
- Legg kyllingfiletane i marinaden, vend godt inn.
- La ligge å trekke ei god stund, gjerne natta over.
- Legg kyllingfiletane i ei ildfast form.
- Sett inn nederst i steikeomnen, 160 gr., varmluft i ca.25 minutt.
- Servèr for eksempel med fullkornsris, soppsaus og salat.
Næringsinnhald
PR. 100g
Energi/kcal 447/106
Fett 2.2 g
-derav metta fett 0.7 g
Karbohydrat 1.3 g
-derav sukkerartar 0.6 g
Sukker tilsett 0 g
Kostfiber 0.3 g
Protein 20 g
Salt 0.1 g