Yoghurtmarinert kyllingfilet

Denne oppskrifta brukar vi på menyen vår på Muritunet, etter ønske deler vi oppskrifta med dokke.

48 E17 B7 C81794 A61 A2 E6 F01018833 FB7
Lett 50 min
Kan innhalde: Melk
Ingrediensar
Antal porsjonar
Kyllingfilet
Matyoghurt/gresk yoghurt
Sitron
Provence krydder
Kvitløk
Basilikum
Salt
Estragon (kan sløyfast)
Framgangsmåte
  1. Lag marinade. Bland yoghurt, sitron, urter og salt.
  2. Legg kyllingfiletane i marinaden, vend godt inn.
  3. La ligge å trekke ei god stund, gjerne natta over.
  4. Legg kyllingfiletane i ei ildfast form.
  5. Sett inn nederst i steikeomnen, 160 gr., varmluft i ca.25 minutt.
  6. Servèr for eksempel med fullkornsris, soppsaus og salat.
Bytt ut yoghurt med olje til marinade om du ikkje toler melk. Oppskrift på soppsaus som passar godt til denne kyllingen finn du her i kokeboka, under sausar.
Næringsinnhald
PR. 100g
Energi/kcal 2.2g
Fett 0.7g
-derav metta fett 1.3g
Karbohydrat 0.6g
-derav sukkerartar 0g
Sukker tilsett 0.3g
Kostfiber 20g
Protein 0.1g
Salt