Torsk Masala

Ein fiskerett med indiske smakar.

41 BBEE2 DA9 B740 FAB7 B11 A88 E9 D19 B9 F
Lett 25 min
Kan innhalde: Fisk
Ingrediensar
Antal porsjonar
Torskefilet
Kvitlauk
Koriander, fersk
Garam masala
Chilipulver
Salt
Olivenolje
Sitronsaft
Gurkemeie
Framgangsmåte
  1.  Sett steikeomnen på 180 gr. (varmluft).
  2.  Skjær fisken i serveringsbitar, tørk av dei med kjøkkenpapir.
  3. Press kvitlauk, finhakk koriander og bland saman med krydderet.
  4.  Bland krydderblandinga med litt og litt olje om gangen. Rør inn sitronsaft tilslutt.
  5.  Vend fiskebitane i marinaden.
  6.  Legg fiskestykka i ei smurt ildfast form.
  7.  Bak i steikeomnen i ca.10-15 minutt.
Ein kan gjerne bytte ut fisken å bruke steinbit til dømes. Har ein ikkje Garam Masala kan ein bruke karri og spisskummin. Kutt litt Garam Masalaen og chili om du ikkje er glad i sterk mat. Godt tilbehøyr: raspa gulrot, cherry tomatar og naanbrød. Eller server med anna grovt brød og salat, eller fullkornsris og kokte grønnsaker. Sjå oppskrift under dressing for Raita, denne kan ein godt kan ha til denne retten. Vær obs på at næringsberekninga gjeld kun for fisken, ikkje tilbehøret.
Næringsinnhald
PR. 100g
Energi 665/ 159kJ/ kcal
Fett 8.3g
Metta fett 1,77g
Karbohydrat 0.5g
-derav sukkerartar 0.1g
-tilsett sukker 0g
Kostfiber 0g
Protein 20.6g
Salt 0.5g