Torsk i form med hakka tomat, basilikum og sitron
Ein kjapp og smakfull fiskerett.
Lett
30 min
Kan innhalde:
Fisk
Ingrediensar
Antal porsjonar
Torskefilet
Hakka tomatar
Sitron
Gulerøter (små)
Paprika
Kvitløk
Basilikum
Olivenolje
Honning
Salt
Pepar
Framgangsmåte
- Sett omnen på 180 gr.
- Vask sitronen og rasp det ytterste gule skalet. (Ikkje ta med det kvite, det gir ein bitter smak).
- Finhakk kvitløk, ha i ein bolle saman med sitronraspet. Rør inn honning, basilikum og olivenolje.
- Skrell og grovrasp gulerøtne.
- Vask og kutt paprika i små bitar.
- Bland inn grovhakka tomatar, paprika og raspa gulerøter i kvitløksblandinga. Rør saman.
- Ha tomatblandinga i ei ildfast form.
- Salte og pepre (bruk gjerne sitronpepar) fisken og legg oppå blandinga.
- Skvis over litt sitronsaft og sett inn i omnen.
- Steik i 15-18 minutt.
Næringsinnhald
PR. 100g
Energi,kJ/kcal 3.2g
Fett 0.4g
-derav metta fett 5.6g
Karbohydrat 4.2g
-derav sukkerarter 0.7g
Kostfiber 13g
Protein 0.7g
Salt