2. Lim inn rett etter den innledende taggen: Muritunet | Sukkersalta torsk

Sukkersalta torsk

Lyst på fisk til middag? Denne oppskrifta er vel verdt å prøve.

92076 DDE8828493 EB2 E40 E56 EBDACBC3
Lett 45 min
Kan innhalde: Fisk
Ingrediensar
Antal porsjonar
Torskefilet (ca 200-250 g pr. pers.)
Sukker
Salt
Framgangsmåte
  1. Del torskefiletene i passande stykker.
  2. Bland ein del sukker og to delar salt saman og strø over filetane.
  3. La trekke i ca. 1 time, sett i kjøleskåpa.
  4. Sett steikeomnen på 150 gr. varmluft.
  5. Etter ein time skyll torskefiletane i kaldt vatn og legg i ei lita ildfast form.
  6. Slå bittelitt vatn i forma og dekk til med aluminiumsfolie, sett forma i ei større ildfast form med vatn i (vannbad).
  7. Sett inn i steikeomnen og la stå i ca. 30 minutt. 
  8. Medan fisken godgjer seg i omnen kan du lage til poteter, gulrot og kanskje ein smørsaus som du serverar til.
  9. Ta ut av omnen, sjekk at den er gjennomtrekt og server. Velbekomme.
  10. Smørsaus: 1 ss margarin- 4 ss vatn- kok opp og jamn med litt maizenna utrørt i kaldt vatn- tilsett finhakka grasløk om du vil.
Næringsberekninga her er med gulrot, brokkoli, smørsaus og potet.
Næringsinnhald
PR. 100g
Energi kJ/kcal 3g
Fett 1g
-derav metta fett 3.5g
Karbohydrat 1.4g
-derav sukkerartar 0.4g
Tilsett sukker 0.8g
Kostfiber 11.9g
Protein 0.7g
Salt