Soppsaus

Ein anvendelig saus, enkel å lage og smakar nydeleg.

4 E6 A57333 BB84757 A9 B3963275258 E16
Lett 15 min
Kan innhalde: Gluten av kveite
Ingrediensar
Antal porsjonar
Rapsolje
Kveitemjøl
Buljongpulver (kylling/grønnsaksbuljong)
Champignon (hermetisk,ca. 80 g), eller bruk fersk, tilpass mengda.
Løk (gul løk)
Vatn
Pepar
Sitronsaft
Framgangsmåte
  1. Lag bruning av rapsolje og kveitemjøl. Rør heile tida, så det ikkje svir seg.
  2. Rør buljongen ut i vatnet og hell i jamninga under omrøring.
  3. Tilpass mengda vatn.
  4. La koke godt opp.
  5. Surr løk og sopp lett i ei panne og ha i sausen, la koke litt på svak varme.
  6. Smak til med pepar og evt. meir buljong.
Tilpass mengda løk og champignon etter din smak. Bruk gjerne urter i om du vil det.
Næringsinnhald
PR. 100g
Energi kJ/kcal 3g
Fett 0.3g
-derav metta fett 2.4g
Karbohydrat 0.13g
-derav sukkerartar 0g
Tilsett sukker 0.5g
Kostfiber 1g
Protein 0.8g
Salt