Soppsaus
Ein anvendelig saus, enkel å lage og smakar nydeleg.
Lett
15 min
Kan innhalde:
Gluten av kveite
Ingrediensar
Antal porsjonar
Rapsolje
Kveitemjøl
Buljongpulver (kylling/grønnsaksbuljong)
Champignon (hermetisk,ca. 80 g), eller bruk fersk, tilpass mengda.
Løk (gul løk)
Vatn
Pepar
Sitronsaft
Framgangsmåte
- Lag bruning av rapsolje og kveitemjøl. Rør heile tida, så det ikkje svir seg.
- Rør buljongen ut i vatnet og hell i jamninga under omrøring.
- Tilpass mengda vatn.
- La koke godt opp.
- Surr løk og sopp lett i ei panne og ha i sausen, la koke litt på svak varme.
- Smak til med pepar og evt. meir buljong.
Næringsinnhald
PR. 100g
Energi kJ/kcal 174/42
Fett 3 g
-derav metta fett 0.3 g
Karbohydrat 2.4 g
-derav sukkerartar 0.13 g
Tilsett sukker 0 g
Kostfiber 0.5 g
Protein 1 g
Salt 0.8 g