Soppsaus
Ein anvendelig saus, enkel å lage og smakar nydeleg.
Lett
15 min
Kan innhalde:
Gluten av kveite
Ingrediensar
Antal porsjonar
Rapsolje
Kveitemjøl
Buljongpulver (kylling/grønnsaksbuljong)
Champignon (hermetisk,ca. 80 g), eller bruk fersk, tilpass mengda.
Løk (gul løk)
Vatn
Pepar
Sitronsaft
Framgangsmåte
- Lag bruning av rapsolje og kveitemjøl. Rør heile tida, så det ikkje svir seg.
- Rør buljongen ut i vatnet og hell i jamninga under omrøring.
- Tilpass mengda vatn.
- La koke godt opp.
- Surr løk og sopp lett i ei panne og ha i sausen, la koke litt på svak varme.
- Smak til med pepar og evt. meir buljong.
Næringsinnhald
PR. 100g
Energi kJ/kcal 3g
Fett 0.3g
-derav metta fett 2.4g
Karbohydrat 0.13g
-derav sukkerartar 0g
Tilsett sukker 0.5g
Kostfiber 1g
Protein 0.8g
Salt