Solsikkescones
Grove, lettvinte og mettande scones. Fine å røre raskt saman til frokost, lunsj og kvelds.
Ingrediensar
Antal porsjonar
Sammalt kveite grov
Havregryn
Kveitemjøl, fin
Bakepulver
Mager Kesam/gresk yoghurt
Vatn
Solsikkekjerner
Framgangsmåte
- Bland alle tørre ingrediensar i ein bolle.
- Tilsett væska og rør saman til ei deig.
- Del deigen i 2.
- Lag flate runde kaker/leiver ca 15 cm i diameter.
- Legg leivane på eit steikebrett med bakepapir, ha litt vatn på hendene, og trykk deiga utover, ca 3 cm tjukkelse.
- Lag kryss i kvar leiv, del i ca. 8 stykker.
- Ha på sesamfrø på toppen om du vil.
- Sett inn i midten av omnen. Steik i ca. 15 minutt.
- Ta ut og la avkjøle seg.
Næringsinnhald
PR. 100g
Energi kJ/kcal 846/201
Fett 4.7 g
-derav metta fett 0.85 g
Karbohydrat 28.5 g
-derav sukkerartar 1.8 g
Kostfiber 4 g
Protein 9.1 g
Salt 1,2 g
Tilsett sukker 0 g