Solsikkescones
Grove, lettvinte og mettande scones. Fine å røre raskt saman til frokost, lunsj og kvelds.
Lett
35 min
Kan innhalde:
Melk, gluten av hvete.
Ingrediensar
Antal porsjonar
Sammalt kveite grov
Havregryn
Kveitemjøl, fin
Bakepulver
Mager Kesam/gresk yoghurt
Vatn
Solsikkekjerner
Framgangsmåte
- Bland alle tørre ingrediensar i ein bolle.
- Tilsett væska og rør saman til ei deig.
- Del deigen i 2.
- Lag flate runde kaker/leiver ca 15 cm i diameter.
- Legg leivane på eit steikebrett med bakepapir, ha litt vatn på hendene, og trykk deiga utover, ca 3 cm tjukkelse.
- Lag kryss i kvar leiv, del i ca. 8 stykker.
- Ha på sesamfrø på toppen om du vil.
- Sett inn i midten av omnen. Steik i ca. 15 minutt.
- Ta ut og la avkjøle seg.
Næringsinnhald
PR. 100g
Energi kJ/kcal 4.7g
Fett 0.85g
-derav metta fett 28.5g
Karbohydrat 1.8g
-derav sukkerartar 4 g
Kostfiber 9.1g
Protein 1,2g
Salt 0g
Tilsett sukker