Solsikkescones

Grove, lettvinte og mettande scones. Fine å røre raskt saman til frokost, lunsj og kvelds.

7 D0 BBF658 AD343 F4 BFF5 C14 A28 F0 BF17
Lett 35 min
Kan innhalde: Melk, gluten av hvete.
Ingrediensar
Antal porsjonar
Sammalt kveite grov
Havregryn
Kveitemjøl, fin
Bakepulver
Mager Kesam/gresk yoghurt
Vatn
Solsikkekjerner
Framgangsmåte
  1. Bland alle tørre ingrediensar i ein bolle.
  2. Tilsett væska og rør saman til ei deig.
  3. Del deigen i 2. 
  4. Lag flate runde kaker/leiver ca 15 cm i diameter.
  5. Legg leivane på eit steikebrett med bakepapir, ha litt vatn på hendene, og trykk deiga utover, ca 3 cm tjukkelse. 
  6. Lag kryss i kvar leiv, del i ca. 8 stykker.
  7. Ha på sesamfrø på toppen om du vil.
  8. Sett inn i midten av omnen. Steik i ca. 15 minutt.
  9. Ta ut og la avkjøle seg.
Alt etter kva du skal bruke dei til så kan du ha i ulike urter, pensle med kvitløksolje kanskje, eller berre nyte dei lune frå omnen.
Næringsinnhald
PR. 100g
Energi kJ/kcal 4.7g
Fett 0.85g
-derav metta fett 28.5g
Karbohydrat 1.8g
-derav sukkerartar 4 g
Kostfiber 9.1g
Protein 1,2g
Salt 0g
Tilsett sukker