Smuldrepai

Lekker som dessert eller til fest.

Doc 1714 7
Lett 35 min
Kan innhalde: Melk, egg og gluten.
Ingrediensar
Antal porsjonar
Margarin
Sukrin
Kveitemjøl
Bakepulver
Havregryn
Kanel
Egg
Skogsbær (frosne, tina)
Sitronsaft
Maizenna
Vaniljesukker
Framgangsmåte
  1. Sett steikomnen på 170 gr. over/undervarme.
  2. Ha bæra i ein bolle, bland saman med maizenna, vaniljesukker og sukrin.
  3. Fordel bæra utover i ei passeleg ildfast form.
  4. Ha alle dei tørre ingrediensane i ein bolle (kveitemjøl, havregryn, sukrin, kanel, bakepulver, vaniljesukker), ha i smør og egg. Kna alt saman til ei klebrig deig.
  5. Smuldre deigen over bæra i den ildfaste forma.
  6. Steik paien nederst i omnen i ca. 25 minutt.

    Er varmen i omnen for sterk legg over eit bakepapir siste stunda den står i omnen.

    Avkjøl, server gjerne lun med vaniljekesam. 
Varier med bær slik som du vil, eller kanskje prøv med rabarbra/jordbær som er ein fantastisk kombinasjon. Denne oppskrifta er lett å gjere glutenfri, melkefri og utan egg.
Næringsinnhald
PR. 100g
Energi kJ/kcal 5,6g
Fett 1,8g
-derav metta fett 20g
Karbohydrat 0,5g
Tilsett sukker 3,7g
Kostfiber 4,2g
Protein 0,2g
Salt 3,7g
-derav sukkerartar