2. Lim inn rett etter den innledende taggen: Muritunet | Sjokolade pannacotta

Sjokolade pannacotta

Favoritt dessert, best i små mengder med friske bær til.

Doc 1712 7
Lett 15 min
Kan innhalde: Melk.
Ingrediensar
Antal porsjonar
Kremfløyte
Skumma melk
70% mørk sjokolade
Gelatin
Sterk kaffi
Sukker (eller bruk sukrin)
Framgangsmåte
  1. Legg gelatinplatene i bløyt i kaldt vatn, ca. 5 minutt.
  2. Varm opp fløyte/melk i en liten kasserolle, treng ikkje koke, berre varmt nok til at sjokoladen og gelatinen smeltar. Vil ein ha ein lettare dessert er det mogeleg å bytte ut fløyten/skumma melka og berre bruke lettmelk.
  3. Ha i vanilje, sjokolade og kaffi (kan ha i 1 ss sukrin om ein vil ha søtare dessert).
  4. Rør ut sjokoladen i fløyte/melkeblandinga.
  5. Ta gelatinplatene ut av vatnet vri/rist dei lett for å få vekk vatn.
  6. Rør inn gelatinplatene , sett deretter til avkjøling.
  7. Når blandinga er avkjølt, ha i fine glas eller skål. Sett i kjøleskåpa.

    Server med friske bær eller vanilje saus.
Kan lagast magrare ved å bytte ut fløyte med lettmelk og sukker med sukrin- bruk 70% sjokolade.
Næringsinnhald
PR. 100g
Energi kJ/kcal 1130/272
Fett 21,5 g
derav metta fett 13,7 g
Karbohydrat 14,4 g
-derav sukkerartar 13 g
Kostfiber 0,5 g
Protein 5 g
Salt 0,1 g
Tilsett sukker 10,5