Sjokolade pannacotta
Favoritt dessert, best i små mengder med friske bær til.
Lett
15 min
Kan innhalde:
Melk.
Ingrediensar
Antal porsjonar
Kremfløyte
Skumma melk
70% mørk sjokolade
Gelatin
Sterk kaffi
Sukker (eller bruk sukrin)
Framgangsmåte
- Legg gelatinplatene i bløyt i kaldt vatn, ca. 5 minutt.
- Varm opp fløyte/melk i en liten kasserolle, treng ikkje koke, berre varmt nok til at sjokoladen og gelatinen smeltar. Vil ein ha ein lettare dessert er det mogeleg å bytte ut fløyten/skumma melka og berre bruke lettmelk.
- Ha i vanilje, sjokolade og kaffi (kan ha i 1 ss sukrin om ein vil ha søtare dessert).
- Rør ut sjokoladen i fløyte/melkeblandinga.
- Ta gelatinplatene ut av vatnet vri/rist dei lett for å få vekk vatn.
- Rør inn gelatinplatene , sett deretter til avkjøling.
- Når blandinga er avkjølt, ha i fine glas eller skål. Sett i kjøleskåpa.
Server med friske bær eller vanilje saus.
Næringsinnhald
PR. 100g
Energi kJ/kcal 1130/272
Fett 21,5 g
derav metta fett 13,7 g
Karbohydrat 14,4 g
-derav sukkerartar 13 g
Kostfiber 0,5 g
Protein 5 g
Salt 0,1 g
Tilsett sukker 10,5