Risotto med fisk

Enkel middag med alt du treng i ei "gryte". Server gjerne med flatbrød og salat.

Doc 1708 7
Lett 0 min
Kan innhalde: Fisk.
Ingrediensar
Antal porsjonar
Rapsolje
Ris
Vatn
Purreløk
Karri
Seifilet/Torsk
Gulrot
Grønnkål
Framgangsmåte
  1. Skyll risen godt.
  2. Fres karri, ris, gulrot, grønnkål og purreløk lett i olje. 
  3. Slå på vatn og kok i 15 minutt.
  4. Legg på fisken og damp vidare i 12-15 minutt. Legg lokk på panna og skru ned varmen slik at fisken dampar.
  5. Rør forsiktig i gryta innimellom.
  6. Smak til med salt, sitronpepar og evt. sitronsaft.
Grønnsakene vi har brukt her kan de bytte ut med dei de likar. Bruk gjerne frosen grønnsaksblanding, så sparer ein seg litt tid. Istadenfor å lage alt i ei kasserolle, kan du slå alt over i ei ildfastform. Smak til med krydder og ha på litt meir væske om nødvendig. Legg så fisken oppå risen, dekk til med aluminiumsfolie og sett inn i steikomnen på 170 gr. i ca. 15-20 minutt.
Næringsinnhald
PR. 100g
Energi kJ/kcal 1,8g
Fett 0,2g
-derav metta fett 10,5g
Karbohydrat 0,9g
-derav sukkerartar 1,4g
Kostfiber 7,7g
Protein 0,1g
Salt 0g
Tilsett sukker