Proteinrundstykker med gulrot

Desse er raske å lage om ein er i tidsnød. Mykje godt i desse. Enkle å lage glutenfrie, bruk bokkveite og glutenfri havregryn. Denne oppskrifta gir ca. 6 stykker.

7 B922 A7 D737 F46 ADBC6539601 DD5 DA86
Lett 40 min
Kan innhalde: Egg, melk, gluten av havre (om ein brukar det)
Ingrediensar
Antal porsjonar
Egg
Cottagecheese
Gulrot
Chiafrø
Bokhvetemjøl eller havremjøl
Havregryn
Bakepulver
Salt
Framgangsmåte
  1. Sett steikeomnen på 180 gr.(over-/undervarme).
  2. Kle eit steikebrett med bakepapir.
  3. Skrell gulerøtene. Bruk eit rivjern og riv gulerøtne direkte i ein bakebolle.
  4. Ha i egg og cottage cheese i bollen, kjør glatt med ein stavmiksar.
  5. Tilsett chiafrø, bokkveite/havremjøl, havregryn og bakepulver og salt.
  6. Bland godt saman.
  7. La deigen stå i ca.10 minutt før du formar deiga til rundstykker på ca.60 g per stykk.
  8. Ha gjerne kaldt vatn på hendene så slepp du kliss.
  9. Strø over chiafrø eller havregryn til pynt (valfritt).
  10. Steikast i midt i omnen i ca. 15-20 minutt (følg med og sjekk), til dei er gyldne.
  11. Avkjøl på rist.
  12. Nytast ferske med godt pålegg eller du kan fryse dei og ta opp ved behov.
Press dei gjerne flate med fingrane, då får du plass til meir godt pålegg og dei trenger kortare steiketid.
Næringsinnhald
PR. 100g
Energi kJ/kcal 5.6g
Fett 1.9g
-derav metta fett 18g
Karbohydrat 0g
Sukker,tilsett 3.1g
Kostfiber 11g
Protein 0.7g
Salt 1.9g
-derav sukker