Proteinrike matmuffins
Eit godt alternativ til dei fleste måltid, lette å pakke med på tur. Denne oppskrifta gir 8-10 stk.
Lett
50 min
Kan innhalde:
Gluten av kveite/havre, egg, melk.
Ingrediensar
Antal porsjonar
Egg
Cottage cheese
Mager kesam/ gresk yoghurt
Havregryn
Havremjøl
Bakepulver
Salt
Riven lettost
Skinke i bitar
Vårløk
Oregano
Soltørka tomat (i olje, avrent)
Framgangsmåte
- Sett omnen på 180 gr over-/undervarme.
- Ha egg, cottage cheese og kesam i ein bolle.
- Køyr saman med stavmiksar til glatt røre.
- Tilsett bakepulver, salt, oregano, havregryn og havremjøl, rør saman.
- Vask vårløken godt, og skjer i små bitar.
- Kna inn reven ost, skinke og vårløk.
- Sett muffinsformer i eit muffins brett og form 8-10 muffins.
- Steik muffinsane midt i omnen i 15-20 minutt til gyldne.
- Avkjøl og oppbevar i kjøleskåpa.
- Smakar best om dei blir varma litt før servering.
- Kan godt frysast og tinast oppatt.
Næringsinnhald
PR. 100g
Energi kJ/kcal 6.8g
Fett 2.6g
-derav metta fett 15.9g
Karbohydrat 1.3g
-derav sukkerartar 0g
Tilsett sukker 4g
Kostfiber 14.1g
Protein 1.2g
Salt