Potetsuppe
Ei fyldig og smakfull suppe.
Lett
30 min
Kan innhalde:
Selleri (i buljong).
Ingrediensar
Antal porsjonar
Potet
Purreløk
Rapsolje
Vatn
Kaffifløyte
Grønnsaksbuljong
Kvit Pepar
Framgangsmåte
- Kutt purren, surr den lett i kasserolla saman med 1 ss rapsolje.
- Skrell og kutt potetene i terningar, ha potetene i kasserolla og slå over vatn med buljong, skru ned varmen på plata.
Følg med så det ikkje tørrkokar, mogeleg at ein må ha på litt meir vatn. - Småkok under lokk til potetene er møre (ca 15 minutt).
- Bruk blender eller stavmikser å kjøyr alt saman .
- Ha i melk og kaffifløyte.
- Smak til med salt og pepar.
Næringsinnhald
PR. 100g
Energi kJ/kcal 243/58
Fett 3 g
-derav metta fett 1,3 g
Karbohydrat 5,8 g
-derav sukkerartar 2,2 g
Kostfiber 0,9 g
Protein 1,5 g
Salt 1 g
Tilsett sukker 0,1 g