Mager Fiskesaus

Eit godt alternativ til posesaus eller fløytesaus.

BAEEF07355324 BFA8 B9 B6721763 F7 D3 B
Lett 15 min
Kan innhalde: Melk, kveitegluten i soyasaus, soya, blautdyr/kreps (i fiskebuljong).
Ingrediensar
Antal porsjonar
Lettmjølk 0,5%
Fiskebuljong
Grønsaksbuljong
Sennep
Sukker
Pepar
Balsamico
Soya saus (bruk glutenfri ved behov)
Gresk Yoghurt, naturell
Maizenna
Vann (kaldt til å røre ut maizenna)
Framgangsmåte
  1. Bland saman alle ingrediensane (ikkje matyoghurt og maizenna), og rør godt.
  2. Kok opp.
  3. Tilset maizenna utrørt i litt kaldt vatn, rør godt. 
  4. La koke i 5 minutt.
  5. Tilset 2 dl matyoghurt og rør godt, må ikkje la koke opp etter yoghurten har komt i.
  6. Smak til og server.
Rør inn matyoghurt tilslutt, ikkje la den koke opp, då sprekk sausen. Brukar du glutenfri soya saus så passar sausen til dei som ikkje toler gluten òg. Godt å ha i oystersaus for en fyldigere smak- vær obs på at der er andre allergen i.
Næringsinnhald
PR. 100g
Energi kJ/kcal 4,3g
Fett 2,6g
- derav metta fett 5,3g
Karbohydrat 4,3g
-derav sukkerartar 0,8g
Tilsett sukker 0,2g
Kostfiber 3,7g
Protein 1,5g
Salt