Kefirfromage

Ein frisk og god dessert. (Energirik).

F95 D672 C3 B72468499 FEBE0 CF95 DD9 BC
Lett 20 min
Kan innhalde: Melk
Ingrediensar
Antal porsjonar
Mager kulturmelk
Kremfløyte
Rosiner
Gelatinplater
Sukker
Framgangsmåte
  1. Legg gelatin platene i kaldt vatn i ca. 5 minutt.
  2. Pisk kremfløyten stiv saman med sukker (bytt gjerne ut sukkeret med sukrin, ver obs på at mengda då er annleis).
  3. Ta av ca 0.5 dl kulturmelk før du har i kefiren i kremen, bland saman.
  4. Rør inn vaniljesukker (du kan velje å bruke vanilje essens).
  5. Varm opp kulturmelka du tok av, vri opp gelatinplatene og smelt dei på lav varme i kulturmelka.
  6. Rør gelatinblandinga inn i fromagen; tøm gelatinen i ein tynn stråle under konstant omrøring, ellers kan du risikere å få klumpar i fromagen.
  7. Sett fromagen kjølig ei lita stund til du ser den byrjar stivne, rør då inn rosinene og ha i porsjonsskåler eller ei stor skål.
  8. Server med bærsaus eller friske bær.
Grovhakk mandlar og ha i, det gir ein god "krønsj" i desserten.
Næringsinnhald
PR. 100g
Energi/kcal 12.7g
Fett 8g
-derav metta fett 10.7g
Karbohydrat 0.4g
-derav sukkerartar 4.9g
Tilsett sukker 0.2g
Kostfiber 4.1g
Protein 0.1g
Salt