Grøn Pesto

God pesto som du kan bruke som dressing på salat, til marinering av fisk og kjøtt eller på brødskiva.

01 C649563 C1 F45 EBA03 DE030650812 FE
Lett 15 min
Ingrediensar
Antal porsjonar
Solsikkekjerner
Kutta Persille (Fersk)
Kvitløk
Olivenolje (Kaldpressa)
Basilikum (frisk)
Salt
Framgangsmåte
  1. Køyr persille, basilikum, kvitløk og olje til ei jamn masse. 
  2. Smak til med salt og pepar.
  3. Ha i solsikkekjernene og køyr det raskt saman. Køyrer du massen for lenge vert det «graut» og pestoen kan sprekke.
Bytt ut solsikkekjerner med pinjekjerner eller hasselnøtter. Nydeleg godt på brødskiva under kvitost eller til spekeskinke.
Næringsinnhald
PR. 100g
Energi kJ/kcal 50g
Fett 5,8g
-derav metta fett 2,7g
Karbohydrat 2,1g
-derav sukkerartar 6,2g
Kostfiber 14g
Protein 1,8g
Salt 0g
Tilsett sukker