Grove Nanbrød
Desse passar både til frokost, lunsj, middag og kvelds. Her kan ein variere med urter oppå og ulike krydder i.
Lett
85 min
Kan innhalde:
Gluten frå kveite og havre, melk og egg.
Ingrediensar
Antal porsjonar
Fersk gjær
Vatn (lunkent)
Honning
Fin sammalt kveite
Havremjøl
Havregryn
Kveitemjøl
Lettmelk
Salt
Egg
Rapsolje
Mager kesam
Framgangsmåte
- Bland ut gjæra i fingerlunkent vatn, i lag med honninga.
- Bland alt det tørre i ein bolle. I oppskrifta står det 100g kveitemjøl, dette brukast til å elte deiga tilslutt om det trengs meir mjøl.
- Tilset egg, olje, mager kesam og gjærblandinga.
- Elt i ca 10 minutt.
- Lat heve i ca.60 minutt.
- Sett omnen på over-/undervarme på max temperatur (250 gr.)
- Set inn bakeplatene i omnen slik at dei vert varme.
- Del deigen i 8 emner, trykk kvart emne ut til en runding (ca.0,5 cm tjukke), eller bruk kjevle. Legg på bakepapir.
- Når omnen og bakeplata er varm nok, ta ut av omnen, smør raskt med olje og legg nan brøda på varme steikebretta. Sett raskt inn nederst i omnen. FORSIKTIG NO!
Her må ein følge med og gjerne snu brøda på steikebrettet innimellom. Steik på 4-5 minutt på kvar side, sjekk dei. Sett dei gjerne midt i omnen i nokre minutt når dei har fått god steikeskorpe på seg. (Totalt 14-15 minutt i omnen).
Gjenta til alle er steikt.
Ein kan teste å bruke sveletakka om ein har det, eller varm steikepanne for å gi brøda steikeoverflate også sette dei inn i steikeomnen for siste steiking om nødvendig. Kesamen gjer at baksten kan kjennast litt "tung".
Næringsinnhald
PR. 100g
kJ/kcal 5g
Fett 1g
Metta fett 30,5g
Karbohydrat 5,8g
-derav sukkerarter 0g
Sukker ,tilsett 9,5g
Protein 0,4g
Salt