Grove hamburgerbrød

Bruk desse til Muritunets magre hamburgarar. Denne oppskrifta gir ca. 10 stk.

Doc 1726 7
Lett 50 min
Kan innhalde: Gluten av kveite.
Ingrediensar
Antal porsjonar
Vatn (lunka)
Fersk/ tørrgjær
Fiberhusk
Havregryn
Fin sammalt kveite
Kveitemjøl
Salt
Framgangsmåte
  1. Bland lunkent vatn, gjær og fiberhusk.
  2. Rør godt når du har i fiberhusken, så det ikkje klumpar seg.
  3. La det stå i 5 min. Ha god plass der du rører det ut, for dette svell veldig opp. 
  4. Ikkje la det verte kaldt.
  5. Bland alt det tørre, hald att litt av mjølet . 
  6. Ha i fiberhusk/gjær blandinga og elt i 5 - 10 min.
  7. Hev til dobbel størrelse. Bak ut bollar som skal vege ca 80 gr.
  8. Legg dei på brett med bakepapir. Trykk dei litt flate og etterhev til dobbelstørrelse.
  9. Pensle dei med vatn og strø på sesamfrø rett før steiking.
  10. Steik midt i omnen på 225 gr i "vanleg" omn - 180 gr i varmluftsomn.
  11. Steik i 12-15 minutt , til bollane er gylne.
  12. Ta ut og ha over på ei rist for avkjøling.
Du kan sjølvsagt bruke dei til frokostrundstykker eller suppebrød, lag dei då gjerne litt mindre.
Næringsinnhald
PR. 100g
Energi kJ/kcal 1,5g
Fett 36,2g
Karbohydrat 6g
Kostfiber 8g
Protein 0.6g
Salt 0,2g
- derav metta fett 0,4g
-derav sukkerarter 0g
Tilsett sukker