Byggrynskrem

Ein mektig dessert. Vi har "sunnifisert" denne gamle oppskrifta, men den er knallgod enda.

053144979 DCA4 AFCB00687 D99 ED4 E465
Lett 45 min
Kan innhalde: Gluten av bygg, melk.
Ingrediensar
Antal porsjonar
Byggryn
Vatn
Skumma melk
Kremfløyte
Vaniljekesam (mager)
Vaniljesukker
Mandeldråpar
Framgangsmåte
  1. Legg gjerne byggryna i vatn dagen før. Dette er ikkje ei nødvendigheit, men ein sparar seg noko koketid.
  2. Slå av vatnet på gryna før koking. 
  3. Ha på nytt vatn og melk, kok under omrøring.

    Kok i ca. 15 minutt.
  4. Når byggryna er mjuke nok, ta dei av plata og la dei verte heilt avkjølt.
  5. Pisk kremfløten med sukrin/sukker.
  6. Bland inn vaniljekesamen.
  7. Rør inn kalde byggryn, smak evt. meir til, ha i mandeldråpane om ein likar det.
  8. Server med gode bær eller raudsaus til.
Legg byggryna i kaldt vatn dagen før. Ein sparer seg litt koketid, men er inga nødvendigheit. Ein må berre bruke noko meir væske når ein skal koke dei direkte. Husk å kjøle gryna heilt ned før du blandar dei i kremen. Mandeldråpar kan sløyfast og heller bruke vaniljeessens.
Næringsinnhald
PR. 100g
Energi kJ/kcal 15,2g
Feitt 9,8g
Metta feitt 12,7 g
Karbohydrat 0,8g
Sukker-tilsett 1,5g
Kostfiber 4,8g
Protein 0,1g
Salt