Byggrynskaker
Desse byggrynskakene er ein av vegetarmiddagane på Muritunet. Desse er basert på oppskrift frå Besta si tid men modernisert med litt gode nye smakar. Utruleg smakfulle, lette å lage og mettande. Denne oppskrifta gir 10-12 grynkaker alt etter kor store du vil ha dei.
Medium
50 min
Kan innhalde:
Gluten av bygg, egg, sesam, selleri
Ingrediensar
Antal porsjonar
Byggryn
Løk, gul
Sellerirot
Gulrot
Purreløk
Spisskummen. malt
Provence krydder
Sesamfrø
Salt
Pepar, grovmalt
Grønnsaksbuljong
Potetmjøl
Framgangsmåte
- Start med å bløytlegge byggryna kvelden før. Bytt vatn- kok dei i ca. 10 minutt, dei skal helst være litt faste og ikkje for mykje kokt, då vert grynkakene kleimete (som vi seie på Sunnmøre).
- Skyll byggryna i kaldt vatn og la dei renne av og avkjøle seg i eit dørslag.
- Finrasp grønnsakene, bruk eit rivjern eller finaste raspa på foodprosessoren. Det går òg an å bruke kverna på miksmasteren, personleg synes kokken det er godt med litt grovare grønnsaker i desse.
- Ha grønsakene i ein litt god, stor arbeidsbolle,
- Bland byggryna, egga, potetmjøl og krydderet i dei revne grønnsakene.
- Ha på hanskar og kna godt saman.
- Bruk henden å forme til karbonade størrelse.
- Steik grynkakene i steikepanne med litt olje i. La dei ligge og få god steikeskorpe før du prøvar på å snu dei, da setter dei seg sammen og det er mindre sjanse for at dei dett frå kvarandre- men det lærer du fort ;)
- Du kan gjerne lage ei lita prøvekake for å kjenne på smaken og justere krydder.
- Steik grynkakene til dei har fin steikeskorpe på kvar side, legg dei i ildfast form og steik i 10 minutt i steikeomnen (150 gr. varmluft)- sjekk at dei er gjennomsteikte.
- Det kan etterkvart som grønnsaksblandinga står verte litt væske i den, du kan då prøve ha i litt meir potetmjøl, eller klemme ut litt væske med hendene når du formar grynkakene.
Næringsinnhald
PR. 100g
kJ/kcal 757/180.5
Fett 6.4 g
-derav metta fett 1.4 g
Karbohydrat 21.1 g
-derav sukkerarter 1,8 g
Tilsett sukker 0.1 g
Kostfiber 4.3 g
Protein 7.5 g
Salt 1.5 g