Sitronmarinerte koteletter
Koteletter med god urtesmak og frisk sitron. God på grillen om sommaren og til søndagsmiddagen ellers på året.
Medium
min
Ingrediensar
Antal porsjonar
Svinekoteletter
Olivenolje
Sitronsaft av fersk sitron
Chili, rød
Kvitløk
Oregano, tørka
Grasløk, tørka/frisk
Finrevet skall av sitron
Framgangsmåte
- Sett steikeomnen på 150 grader.
- Gni kotelettane godt inn, tøm over resterande marinade og la kotelettane trekke i kjøleskåpa i en times tid.
- Steik kotelettane på steikepanne, ca. 2 minutt på kvar side.
- Legg dei i ei ildfast form med litt vatn (skyll setikepanna og slå over steikekrafta.
- Ha over aluminiumsfolie, eller legg på lokk om du har det.
- Steik vidare i 15 minutt.
Næringsinnhald
PR. 100g
Kj/kcal 954/230
Fett 18,3 g
-derav metta fett 5,4 g
Karbohydrat 0,4 g
-derav sukkerartar 0,3 g
Tilsett sukker 0 g
Kostfiber 0,3 .
Protein 16,5 g
Salt 0,9 g