2. Lim inn rett etter den innledende taggen: 2. Lim inn rett etter den innledende taggen: Muritunet | Rødbetsalat

Rødbetsalat

Denne gode salaten brukar vi ofte på Muritunet, frisk og god på smak.  Den passar godt til kjøtrettar, kanskje prøve den til svineribba i jula eller på julefrokosten i år ?

Rødbetsalat
Medium 25 min
Kan innhalde: Melk, egg
Ingrediensar
Antal porsjonar
Rødbeter, ferske
Mager kesam, naturell
Lett majones
Sukrin
Salt
Pepar
Hermetisk ananas, krafta (kan sløyfes)
Eple, Granny Smith
Framgangsmåte
  1. Skrell og kutt rødbetane i passelege terningar, litt små (1x1 cm ca), smak og behag. 
  2. Skyll rødbetane og ha dei i ei kasserolle med kaldt vatn.
  3. La koke til mjuke- ca 12 minutt (alt etter størrelsen på terningane). 
  4. La kjøle seg ned, ta vare på litt av kokevatnet.
  5. Lag dressingen. Bland mager kesam, majones og sukrin saman i ein bolle. 
  6. Riv epla grovt, eller kutt i små terningar, grøne eple gir ein god kontrast til sødmen og jordsmaken i rødbetene.
  7. Bland i rødbetane og smak til med salt, pepar, sukrin og evt. ananaskraft. 
  8. Denne salaten må stå og trekke kjølig i minst ein time, gjerne natta over. 
  9. Smak til før servering.

Ønsker ein litt meir sødme kan ananasbitar være godt å ha i. Her er det brukt magre produkt, har ein behov for meir energirik salat bytt ut kesamen med lett eller sæterrømme og heilfeit majones. 

Det er òg fullt mulig å bruke hermetiske rødbeter, ver då obs på at næringsberekninga her då ikkje vil stemme. 

Denne er eit godt tilbehør til byggrynskakene våre eller kanskje til steinbitburgeren? Prøv da vel :) 

Næringsinnhald
PR. 100g
kJ/kcal 254/60.4
Fett 1.3 g
-derav metta fett 0.3 g
Karbohydrat 8 g
-derav sukkerartar 7.7 g
Tilsett sukker 0.01 g
Kostfiber 2.1 g
Protein 3.3 g
Salt 0.4 g