Rødbetsalat
Denne gode salaten brukar vi ofte på Muritunet, frisk og god på smak. Den passar godt til kjøtrettar, kanskje prøve den til svineribba i jula eller på julefrokosten i år ?
Medium
25 min
Kan innhalde:
Melk, egg
Ingrediensar
Antal porsjonar
Rødbeter, ferske
Mager kesam, naturell
Lett majones
Sukrin
Salt
Pepar
Hermetisk ananas, krafta (kan sløyfes)
Eple, Granny Smith
Framgangsmåte
- Skrell og kutt rødbetane i passelege terningar, litt små (1x1 cm ca), smak og behag.
- Skyll rødbetane og ha dei i ei kasserolle med kaldt vatn.
- La koke til mjuke- ca 12 minutt (alt etter størrelsen på terningane).
- La kjøle seg ned, ta vare på litt av kokevatnet.
- Lag dressingen. Bland mager kesam, majones og sukrin saman i ein bolle.
- Riv epla grovt, eller kutt i små terningar, grøne eple gir ein god kontrast til sødmen og jordsmaken i rødbetene.
- Bland i rødbetane og smak til med salt, pepar, sukrin og evt. ananaskraft.
- Denne salaten må stå og trekke kjølig i minst ein time, gjerne natta over.
- Smak til før servering.
Næringsinnhald
PR. 100g
kJ/kcal 254/60.4
Fett 1.3 g
-derav metta fett 0.3 g
Karbohydrat 8 g
-derav sukkerartar 7.7 g
Tilsett sukker 0.01 g
Kostfiber 2.1 g
Protein 3.3 g
Salt 0.4 g