Muritunbrødet

Vår eiga oppskrift på eit sunt, mettande og næringsrikt brød. Oppskrifta gir 3 stk brød.

C7 E645308 E154 AF5 BFE970 F614 E47 C0 C
Lett 120 min
Kan innhalde: Gluten av kveite og rug.
Ingrediensar
Antal porsjonar
Fin sammalt kveitemjøl
Heilkorn
Sammalt grov rugmjøl (3dl)
Havrekli
Tørrgjær el fersk gjær
Kruskakli
Linfrø
Solsikkekjerner
Vatn
Salt
Olivenolje
Framgangsmåte
  1. Bland alt det tørre inkludert gjæra.
  2. Hell i lunka vatn (37 - 38 grader) og oljen.
  3. Bland så alt saman, bruk gjerne kjøkkenmaskin. Elt deiga godt.
  4. La den heve til dobbel størrelse. 
  5. Deiga skal vere laus. 
  6. Aus den opp i smurte eller bakepapirkledde former.
  7. Hev i 10-15 min.
  8. Steik ved 200 grader i vanlig omn, eller 160 grader med varmluft, i ca. ein time.
Bruk brødformer à 2 liter. Dette blir eit mettande brød, så ein kan godt skjère brødet i tynne skiver ved servering. Oppbevar gjerne brødet i kjøleskåp. Eit lurt tips er å skjere opp brødet i skiver og fryse ned. Då kan du ta ut brødskiver om kvelden og ha "ferske" skiver til frokost.
Næringsinnhald
PR. 100g
Energi kJ/kcal 4,0g
Fett 0,5g
-derav metta fett 29g
Karbohydrat 0,7g
-derav sukkerartar 0g
Tilsett sukker 10g
Kostfiber 0,4g
Salt 8g
Protein