Muritunbrødet
Vår eiga oppskrift på eit sunt, mettande og næringsrikt brød. Oppskrifta gir 3 stk brød.
Lett
120 min
Kan innhalde:
Gluten av kveite og rug.
Ingrediensar
Antal porsjonar
Fin sammalt kveitemjøl
Heilkorn
Sammalt grov rugmjøl (3dl)
Havrekli
Tørrgjær el fersk gjær
Kruskakli
Linfrø
Solsikkekjerner
Vatn
Salt
Olivenolje
Framgangsmåte
- Bland alt det tørre inkludert gjæra.
- Hell i lunka vatn (37 - 38 grader) og oljen.
- Bland så alt saman, bruk gjerne kjøkkenmaskin. Elt deiga godt.
- La den heve til dobbel størrelse.
- Deiga skal vere laus.
- Aus den opp i smurte eller bakepapirkledde former.
- Hev i 10-15 min.
- Steik ved 200 grader i vanlig omn, eller 160 grader med varmluft, i ca. ein time.
Næringsinnhald
PR. 100g
Energi kJ/kcal 861/ 205
Fett 4,0 g
-derav metta fett 0,5 g
Karbohydrat 29 g
-derav sukkerartar 0,7 g
Tilsett sukker 0 g
Kostfiber 10 g
Salt 0,4 g
Protein 8 g