Linsebrød
Saftig godt brød. Denne oppskrifta gir 2 brød.
Lett
0 min
Kan innhalde:
Gluten av hvete og rug, melk (visst ein velg det til væske).
Ingrediensar
Antal porsjonar
Sammalt fin kveitemjøl
Sammalt fin rugmjøl
Sikta kveitemjøl
Tørrgjær/ fersk gjær
Vatn/ lettmelk
Olje (gjerne rapsolje)
Sukker
Salt
Tørre linser (eller 1 pk hermetiske linser = 380 g)
Framgangsmåte
- Ved bruk av tørre linser; skyll linsene godt i kaldt vatn før du kokar dei.
- Kok linsene mjuke i lettsalta vatn. Slå av vatnet og skyll linsene med lunka vatn.
Ved bruk av hermetiske linser, skyll dei godt i lunka vatn. - Bland saman det tørre, inkludert tørrgjæra. Brukar du våtgjær rører du denne ut i litt av den lunkne væska.
- Tilsett olje, lunka vatn (37-38 gr) og lunka linser i det tørre.
- Kna til en smidig deig. Reguler med mjøl, eller ha i meir vatn alt etter behov.
- La heve til dobbel størrelse.
- Kna ut til to brød. Ha i smurt form med bakepapir i botn.
- Pensle med vatn og strø eventuelt litt havsalt over.
- Hev i ca. 45 minutt.
- Steik brødet på 175 grader i ca 40-45 minutt vanleg steikeomn.
- Ta ut brødet, la avkjøle seg på rist.
Næringsinnhald
PR. 100g
Energi kJ/kcal 3,7g
Fett 0,4g
- derav metta fett 29,8g
Karbohydrat 2g
- derav sukkerartar 6g
Kostfiber 7,8g
Protein 0,6g
Salt 0,3g
Tilsett sukker