Linsebrød

Saftig godt brød. Denne oppskrifta gir 2 brød.

2515 E9871 DCF4 F259 D3 DD460 F096 E01 D
Lett 0 min
Kan innhalde: Gluten av hvete og rug, melk (visst ein velg det til væske).
Ingrediensar
Antal porsjonar
Sammalt fin kveitemjøl
Sammalt fin rugmjøl
Sikta kveitemjøl
Tørrgjær/ fersk gjær
Vatn/ lettmelk
Olje (gjerne rapsolje)
Sukker
Salt
Tørre linser (eller 1 pk hermetiske linser = 380 g)
Framgangsmåte
  1. Ved bruk av tørre linser; skyll linsene godt i kaldt vatn før du kokar dei.
  2. Kok linsene mjuke i lettsalta vatn. Slå av vatnet og skyll linsene med lunka vatn.

    Ved bruk av hermetiske linser, skyll dei godt i lunka vatn.
  3. Bland saman det tørre, inkludert tørrgjæra. Brukar du våtgjær rører du denne ut i litt av den lunkne væska.
  4. Tilsett olje, lunka vatn (37-38 gr) og lunka linser i det tørre.
  5. Kna til en smidig deig. Reguler med mjøl, eller ha i meir vatn alt etter behov.
  6. La heve til dobbel størrelse.
  7. Kna ut til to brød. Ha i smurt form med bakepapir i botn.
  8. Pensle med vatn og strø eventuelt litt havsalt over.
  9. Hev i ca. 45 minutt.
  10. Steik brødet på 175 grader i ca 40-45 minutt vanleg steikeomn.
  11. Ta ut brødet, la avkjøle seg på rist.
Næringsberekninga her er gjort med lettmelk 0,5% fett, denne vil bli annleis om ein velg å bruke vatn. Skjèr opp i skiver og frys ned. Ta ut kvar kveld så har du saftig, godt brød til frokost. Du kan òg lage dei som rundstykker eller flettebrød, pensle med vatn og ha på valfrie urter om du ønskjer det.
Næringsinnhald
PR. 100g
Energi kJ/kcal 3,7g
Fett 0,4g
- derav metta fett 29,8g
Karbohydrat 2g
- derav sukkerartar 6g
Kostfiber 7,8g
Protein 0,6g
Salt 0,3g
Tilsett sukker